Dagens NM-oppskrift: Pepperbiff av svin

Gjør som Anne Lise fra Åndalsnes og send inn din beste oppskrift til NM for amatørkokk.
Redaksjonen
04 Juni 2009 - 20:30

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2009.
 
Send inn din beste oppskrift som består av svinekjøtt og inneholder et syrnet melkeprodukt (rømme, kulturmelk, yoghurt el) samt minst ett annet meieriprodukt.
 
Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.
 
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Pepperbiff av svin

Pepperbiff av svin

Fremgangsmåte

  1. Svinefilet:
    Tørk av filetene og gni dem inn med salt og peppermix. Dekk til og la dem ligge og trekke en time.
  2. Varm smøret godt i panna, og stek dem såvidt gjennom. Ta dem opp og hold dem varme.
  3. Hell fløte og rømme i panna og kok inn til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.
  4. Poteter:
    Potetene kokes såvidt møre, og avkjøles noe. Ha olje i bunnen av en ildfast form,mengde olje etter størrelse på formen. Legg i potetene, krydderet drysses på.
  5. Sett stekeovnen på ca 200 grader, stek i ca 15 minutter mens du snur ofte. Grader og tid avhenger av komfyren.
  6. Sjampinjong:
  7. Soppen skjæres i skiver og stekes i olje i to eller tre omganger i varm panne, avhengig av størrelsen på panna. Smak til med salt og pepper.
  8. Brokkoli:
    Kok opp vann med salt og legg i brokkolien. La koke opp igjen og kok ca 3 min. Slå av vannet, ha på smør og sett på lokk. La stå på svak varme til smøret er smeltet, rør om så det fordeler seg på alle bukettene.
 Legg fileten på tallerkenen. Legg på litt av potetene, brokkolien og soppen til hver, og sett fram resten i en skål.
 
Slå resten av sausen i panna over biffene. Blir det mye, sett også den fram ved siden av.

Sendt inn av Anne Lise Trøen, Åndalsnes Oppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her