DAGENS RETT: Bacalao al Pesto - torsk med pesto

Dagens rett Bacalao al Pesto - torsk med pesto

Denne lasagne-vrien lager du med torsk fra fryseren og et glass pesto

Du trenger selvsagt også lasagneplater, og det er selvfølgelig mulig å lage retten med fersk fisk. Og hjemmelaget pesto. Velg det som passer deg, smaken blir god uansett.

Det er litt tidlig for basilikum fra hagen, men i butikken har de flust med basilikum fra potte. Og du kan faktisk lage en pestovri med urter du plukker seg - som ramsløk eller løkurt - som begge deler vokser ivrig i vårsola. Med mindre du befinner deg nord for polrsirkelen, for der lar det meste vente på seg. Der er til gjengjeld tilgangen på fersk torsk upåklagelig for tiden.   

Se alle våre andre oppskrifter med torsk og pesto

 Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter med torsk

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Bacalao al Pesto Vinterruller

Fremgangsmåte

Forkok lasagneplatene 4-5 min, løft de ut av vannet, hell litt olivenolje på for at de ikke skal klebe seg sammen. Del den nesten tinte fisken opp i 2-3 cm tykke stykker.

Rull fiskestykkene sammen med litt løk eller purreløk inn i lasagneplatene etter at du har saltet, pepret og smurt litt pesto på fisken. Hell noen dråper med olivenolje i et ildfast fat, følg på med rullene av lasagneplater og fisk, hell deretter på hvitvin så det står ca. 3/4-1 cm opp på rullene.

Sett fatet inn i ovn med lokk, 250 grader, følg med, la det småkoke i fatet ca 10 min. Fjern lokk, legg en skive med valgfri ost på hver rull. Start grillen i ovnen og la det hele få grille seg til en fin flekkete gyllenbrun farge.

Server med krydderbrød:
Smør blanding av smør og krydder på loffskivene. Plasser skivene under grillen ved siden av det ildfaste fatet, pass på så de ikke blir svidd, kun toastet.

Se alle våre andre oppskrifter med torsk og pesto

 Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter med torsk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen