Kveitefilet får du folkene i fiskefisken til å skjære ut for deg om du ikke er helt sikker på hvordan du gjør det.
Sammen med nyhøstet jordskokk blir dette en veldig smaksrik rett, så siden noen av ingrediensene, som brissel og trøffel, kan være vanskelig å finne, kan du fint lage den uten disse.
Flere gode oppskrifter med kveite finner du her
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Jordskokksuppe med pepperstekt kveite
Fremgangsmåte
- Rens fennikelen og del den i to. Legg dem i en kjele og fyll på olivenolje så det dekker.
- Tilsett skall av en halv sitron og 2 stjerneanis og smak til med salt og pepper. Kok på svak varme til fennikelen er mør helt igjennom.
- Kok kalvebrisselen med sjalottløk, litt hvitløk, timian, salt og pepper. Avkjøl og rens for sener og hinner, stek den lett i smør før servering.
- Skrell jordskokkene og kok dem møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Stek kveiten og anrett den på smørdampede erter. Anrett brissel rundt fisken og hell på den skummende jordskokksuppen.
- Stek fennikelen raskt i smør og legg den over fisken.
- Pyntes med sort trøffel.
At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG