DAGENS RETT: Minestrone med broccoli, ansjos og pasta

Dagens rett Minestrone med broccoli, ansjos og pasta

Du trenger egentlig bare dette for å skape skikkelig god stemning rundt bordet

Og kanskje litt godt i glasset. Her får du både oppskrift og tips til hva du kan drikke til denne italienskinspirerte suppen.

Minestrone var det mest eksotiske og mest trendy jeg lærte på skolekjøkkenet for en mannsalder siden. Siden den gang har den skåret lavt på trendbarometeret til tross for at den har alt som skal til: Italiensk, retro, tradisjonskost, sesongmat og ikke minst bærekraftig.

For denne suppen som har røtter helt tilbake til førromersk tid, og i området rundt det som nå er  Roma, er egentlig en vegetarrett. Ingrediensene har siden tidenes morgen vært tilpasset det kokken har for hånden. Til tider har den vært laget av restemat. Selve navnet betyr det som serveres - ta det du får. Og i tilfellet minestrone er det positivt.

Noen mener den ikke kan lages uten bønner, ferske eller tørkete, men i denne oppskriften er det broccoli som har tatt denne rollen. Så har hver kokk og hver lille (sør)italienske avkrok sine variasjoner over dette temaet.

Når en minestrone lages av ekstra gode råvarer, de beste tomatene, pastaen og ansjosen, blir den til et festmåltid, og det uten at utgiftene merkes på budsjettet. 

For en så smaksrik suppe går fint som hovedrett, enn si eneste rett, på våre breddegrader. Selv om en italiener ville bli like overrasket som når han eller hun bare får pasta (og ikke forrett og hovedrett i tillegg).

Trøsten er at det da blir bedre plass til dessert. Eller et ekstra glass med noe godt. Til en slik rett det nesten blir italiensk. Du får her forslag i alle kulører - også øl. 

Se våre andre gode oppskrifter på minestrone

Lyst på en annen suppe så ligger det 350 oppskrifter her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Minestrone med broccoli, ansjos og pasta

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele. Ha i løk, hvitløk, chili og ansjos og surr på svak varme i 5-6 minutter, under stadig omrøring.

Ha i passata og vin, og smak til med salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og kok på svak varme i 12-15 minutter, mens du rører av og til.

Tilsett kraften. Kok opp, ha i broccoli og la det småkoke ca 5 minutter. Ha i pastaen og kok opp igjen under omrøring. La det småkoke under stadig omrøring til pastaen er al dente, 7-8 minutter eller etter anvisningen på pakken. Smak til med salt og pepper.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler. Ha revet pecorino i en bolle ved siden av.

Denne suppen er fra Puglia i Sør-Italia der man ofte bruker ansjos og broccoli sammen.

Slik lager du grønnsakskraft selv

Lyst på en annen suppe så ligger det 350 oppskrifter her

Alt du trenger å vite om pasta

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen