Dagens rett

Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten
Foto: (Mats Dreyer)

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten

Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.
Aase E. Jacobsen
16 Mai 2020 - 02:00

For å holde  helt i mål på 17. mai, er det viktig med en god start. På en hver frokost/brunsjmeny hører egg og salt kjøtt eller fisk med. Denne oppskriften er dessuten lett å servere rett fra ovnen om du har et bakebrett for muffins eller munkejern som på bildet. Men du kan også bruke porsjonsformer beregnet på suffle. Eller sågar kaffekopper. 

Kanskje du også vil prøve denne brunsjklassikeren med egg 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Fremgangsmåte

Legg hver skive parmaskinke i en muffinsform eller bakebrett til muffins i metall.

Knekk et egg oppi hver form.

Ha over litt salt og pepper.

Bak i ovnen på 180 grader i ca. 10-15 minutter til eggehviten akkurat har stivnet.

Kok opp eddik, vann og sukker. Kok til sukkeret er løst opp. Dra kjelen av varmen og ha i rødløken. Avkjøl.

Tips:
Du kan gjerne ha litt spinat i hver form før du har i egget for ekstra næring.

Kanskje du også vil prøve denne brunsjklassikeren med egg 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir indrefileten både intens og fruktig
Dagens rett
Kirsebærgrillet indrefilet

Slik blir indrefileten både intens og fruktig

Mørere kjøtt enn indrefilet finnes selvsagt ikke. Men selv dette tandre kjøttet trenger litt drahjelp. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september
+
Tester
60 nyheter brennevin i basis og BU september 2022

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september

En rom som har modnet på 60 meters havdyp og som har med seg skjellveksten topper de sterkeste nyhetene i september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Om du ikke kan mikse deg til kjærlighet, så kan du i hvert fall sikre C-vitamininntaket
Ukens drink
Modern Love drinkoppskrift

Om du ikke kan mikse deg til kjærlighet, så kan du i hvert fall sikre C-vitamininntaket

En solid dose med rød grapefrukt gir farge, smak og C-vitaminer. Noen mener at drinker er den beste måten å innta sitrusfrukter på. Det er lett å være enig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne glutenfrie eplekaken vil alle sette pris på
Ukens kake
Glutenfri eplekake med mandelmel og kokosflak

Denne glutenfrie eplekaken vil alle sette pris på

Med så mange gode alternativer til å bake med hvetemel som finnes for tiden, er det ingen grunn til at ikke alle skal spise samme kake.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir indrefileten både intens og fruktig
Dagens rett
Kirsebærgrillet indrefilet

Slik blir indrefileten både intens og fruktig

Mørere kjøtt enn indrefilet finnes selvsagt ikke. Men selv dette tandre kjøttet trenger litt drahjelp. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september
+
Tester
60 nyheter brennevin i basis og BU september 2022

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september

En rom som har modnet på 60 meters havdyp og som har med seg skjellveksten topper de sterkeste nyhetene i september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best
Dagens rett
Pølser stekt i panne med løk og potet

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best

Dette er en enkel rett som du kan lage titt og ofte, enten du har dårlig tid, eller bare har lyst på noe raskt og godt. Og ikke minst om du har kokte poteter til overs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for sent å skape sommerstemning på grillen: Laks på grillspyd som i Hellas blir dagens høydepunkt
Dagens rett
Laks på grillspyd med gresk salat

Det er ikke for sent å skape sommerstemning på grillen: Laks på grillspyd som i Hellas blir dagens høydepunkt

Denne oppskriften på grillspyd med laks er rask å lage, og lar seg fullføre i så vel panne som på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Om du ikke kan mikse deg til kjærlighet, så kan du i hvert fall sikre C-vitamininntaket
Ukens drink
Modern Love drinkoppskrift

Om du ikke kan mikse deg til kjærlighet, så kan du i hvert fall sikre C-vitamininntaket

En solid dose med rød grapefrukt gir farge, smak og C-vitaminer. Noen mener at drinker er den beste måten å innta sitrusfrukter på. Det er lett å være enig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her