DAGENS RETT: Slik har du kanskje ikke laget denne salaten før?
Dagens rett

Slik har du kanskje ikke laget denne salaten før?

Caprese-salat smaker fortreffelig i stekt utgave. Du trenger bare litt godt brød til.

Har du gode råvarer, blir det godt. Og capresesalaten som bare består av fire elementer som er mikset sammen, mozzarella, tomater, basilikum og olivenolje, er et godt eksempel på noe som kan smake helt forferdelig og helt fantastisk. Og alt bestemmes av råvarenes kvalitet.

Nå midt mellom sesonger, hvor tomatene ikke har fått den solmodne smaken, er denne vrien på capresesalaten kanskje den beste. Og når du gratinerer den klassiske capresesalaten, blir den omtrent som en pizza margherita - men uten bunnen. Den får du ved å servere godt brød ved siden, og glem for all del ikke den ekstra gode olivenoljen.  

En kald capresesalat er best med den fetere bøffelmozzarellaen, men når du gratinerer retten, er kumelksmozzarella, som er mindre vannholdig, bedre.

Se våre andre oppskrifter med mozzarella

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Gratinert capresesalat

Fremgangsmåte

Vask og skjær tomatene i skiver. Tørk av mozzarellaen på tørketpapir og skjær i skiver. Legg tomater og mozzarella lagvis i en ildfast form. Grovhakk 4 basilikumblader og dryss over. Gjenta med sitronskall og sitronsaft samt salt og pepper. Stek i ovnen ved 225 grader i 10 minutter til osten er blitt gyllen. 
Drypp over oljen, legg på resten av basilikumen og server sammen med godt brød og gjerne god spekeskinke eller spekepølse. 

Tips:
For ekstra smak kan du hakke opp to ansjosfileter og drysse over før du setter inn formen.

Her finner du mange flere deilige salater

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen