DAGENS RETT: Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Dagens rett Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

(arocas)

Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige

Ekte fattigmannskost blir til den lekreste delikatesse med små grep. For denne tapasretten stammer fra en urgammel tradisjon.

Det er rett og slett gammelt brød som grilles og gnis inn med hvitløk, tomat og så drysses det salt og dryppes olje over til slutt. Italienerne kaller det bruschetta som har omtrent like lang historie som pan con tomate i Spania siden tomaten kom til denne delen av verden etter conquistadorenes reiser til Sør-Amerika ved slutten av 1400-tallet. Men denne måten å utnytte gammelt brød er kjent tilbake til romertiden, og da er det vel 0-0 til Italia-Spania siden begge var del av Romerriket. 

Selv om ikke Italia er med i VM, er begge land  like flinke til å utbrodere dette temaet. Det enkleste er selvsagt å legge på noen skiver med god spekeskinke, men du trenger slett ikke kjøtt for at blingsene skal bli gode. Røykt eller kokt fisk samt tynne skiver av utvannet klippfisk er fantastisk. Eller bare bønner eller andre grønnsaker. 

Se våre andre oppskrifter på tapas

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

stk

Fremgangsmåte

Skru på stekeovnsgrillen eller tenn en trekull- eller gassgrill.

Pensle litt olje på begge sider av brødskivene, legg dem på stekeplate og sett dem under stekeovnsgrillen eller på rist. Grill skivene på begge sider i til sammen 4-6 minutter, til de er gyllenbrune.

Legg skivene på fat. Gni det varme brødet først med hvitløkfeddene, deretter med tomatene, som du presser mens du gnir. Drypp olje over og smak til med salt og pepper. Server straks.

Dette er en klassisk tapa og en slektning av den mer velkjente italienske bruschetta. Det er ikke noe annet enn godt landbrød som er grillet, gnidd med hvitløk og deretter gnidd med en moden, halv tomat og dryppet med fruktig olivenolje.

Her finner du mange flere oppskrifter på bruschetta

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: arocas

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen