Dagens rett

Grillet kamskjell på jordskokkpuré

By på noe av det beste Norge har å by på denne helgen

By på noe av det beste Norge har å by på denne helgen

Store ferske kamskjell er fantastisk å grille eller steke. Du behøver svært lite tilbehør for at det skal smake himmelsk, men det gjør det med denne enkle jordskokkpureen.
Aase E. Jacobsen
22 August 2020 - 02:00

Det er få retter som både er så luksuriøse rent smaksmessig og samtidig så lette å lage. Derfor trengs det svært få smakstilsetninger. Men godt brød blir retter som dette veldig glade for å serveres med. 

Se alt det andre du kan lage med kamskjell

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post 

Grillet kamskjell på jordskokkpuré

Grillet kamskjell på jordskokkpuré

Fremgangsmåte

Start med pureen. Skrell jordskokkene, skjær dem i terninger/skiver og kok dem møre i usaltet vann tilsatt sitronsaft.

Sil kokevannet fra, tilsett smør og matfløte og kok opp. Ha jordskokkblandingen i en blender og kjør til glatt mos. Du kan godt presse den gjennom en sil for ekstra glatt tekstur. Smak til med salt og pepper. Hold den varm.

Pensle kamskjellene med olje. Dryss lett med salt og pepper.

Grill dem på høy varme i 30-45 sekunder på hver side avhengig av størrelse. De skal ha en rå kjerne.

Spre jordskokkpureen på tallerkener og server kamskjellene oppå. Dryss over finhakket persille. 

Lekre kamskjell-oppskrifter finner du her

Tips:
Jordskokker er en fin erstatning for poteter som tilbehør. Den svakt søtlige smaken harmonerer godt med kamskjellene, som også er lett søtlige.
 
Kamskjell kan du godt steke også, kutt noen ruter i den største av de flate sidene på kamskjellene. Ha litt solsikkeolje i pannen og varm opp til den begynner å ryke.
 
Ha i alle kamskjellene og la steke tilde har fått en fin stekeskorpe, ha i et par knuste hvitløksfedd, frisk timian og rikelig med usaltet smør i pannen. Snu kamskjellene og øs over smøret og krydderet.
 
Ta pannen vekk fra varmen og kamskjellene er perfekt stekt.
 

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er
Dagens rett
Kjøttfri taco i hjemmelagde lomper

Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er

I denne innpakningen kommer nemlig tacostemningen enda bedre fram enn den etter hvert så klassiske kjøttdeig + butikktortilla.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barcelona er verdens barhovedstad med 1. 3. og 7. plass

Paradiso, Sips og Two Schmucks sikrer metropolen denne statusen, og London er hakk i hel med Monica Bergs Tayer & Elementary. Himkok er endelig tilbake på Worlds50Bestbars.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er
Dagens rett
Kjøttfri taco i hjemmelagde lomper

Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er

I denne innpakningen kommer nemlig tacostemningen enda bedre fram enn den etter hvert så klassiske kjøttdeig + butikktortilla.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo
Matkurs og vinkurs
Beer and Winemakers Dinner 2. november i Oslo

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo

Grezzo åpner dørene for vinhusene Loxarel og Radici e Filari og bryggeriene Rodenbach og De Molen i en kamp mellom vin og øl satt til italiensk gourmetmat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Limantours suksessfaktor: Drinker med meksikansk historie og kultur

Cocktailene er lekne, eksperimentelle og i stadig forandring ved baren Limantour i Mexico by, og de gir en smakebit av meksikansk kultur og historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge
Dagens rett
Gulasjsuppe fra Ungarn

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge

Er du på høstferie er dette et ekstra godt valg for middagen, all den tid den kan stå og godgjøre seg på svak varme mens du er på tur. Siste finishen gjør du like før den skal serveres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her