Dagens rett

Grillet uer med vårløk og sennepsvinaigrette

Grill fisken med skinnet på for ekstra smak
Foto: (Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen)

Grill fisken med skinnet på for ekstra smak

Denne oppskriften kan du for øvrig fint lage uten grill, eller sågar uten skinn om du bare får tak i filet.
14 Juni 2021 - 23:02

Og får du ikke tak i uer, fortvil ikke, for det finnes mange andre fiskesorter som gladelig stepper inn i denne smakskombinasjonen, som kveite eller også de magrere fiskeslagene torsk og sei. 

Uer er dessuten en rødmerket fiskesort (WWFs sjømatguide), som betyr at den er truet av overbeskatning, og skal unngås. Mesteparten av det som kommer så langt som til din nærmeste fiskedisk er bifangst, og da er det etter min mening mer bærekraftig å kjøpe den enn at den havner i søpla. WWF mener imidlertid at alt som er rødmerket skal holdes unna omsetningsleddet, så da er det opp til deg å velge. Det finnes som nevnt flere alternativer til uer i denne oppskriften. 

Se våre andre oppskrifter med uer 

Grillet uer med vårløk og sennepsvinaigrette

Grillet uer med vårløk og sennepsvinaigrette

Fremgangsmåte

  1. Tenn grillen.
  2. Rør sammen eddik og sennep og tilsett olivenolje gradvis under stadig omrøring. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok opp en kjele lettsaltet vann. Kok vårløken i 2 minutter, hell av vannet og avkjøl i iskaldt vann. Tørk vårløken på papir som trekker vann.
  4. Skrap skjellene vekk fra uerskinnet, skyll fisken og tørk den godt med tørkepapir.
  5. Pensle ueren med smeltet smør på begge sider. Dryss godt med pepper og salt over.
  6. Stek ueren med skinnsiden ned og legg lokk på grillen i 3 minutter.
  7. Pensle vårløken med olje og stek dem 1 minutt på hver side like før servering.

Anrett den grillede fisken på vårløken. Ha på tynne skiver parmesan. Drypp over vinaigretten.

Her finner du mange deilige retter med uer

Slik griller du sjømat - mange oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her