Dagens rett Spinatsuppe

(Bilde: Yulia_Davidovich)

I dag kan du droppe vitaminpillene

Spinatsuppe er knallgodt og knallsunt. Med grove pannekaker til dessert blir alle fornøyd.

Ritualet med å spise sunn suppe før søte pannekaker er «urnorsk», så det er egentlig pussig at ikke kulturminister Helleland kom på det da hun ramset opp alt det typisk norske i sin nå så famøse facebookpost?

Uansett om du applauderer denne (eller andre sære norske tradisjoner) eller ei, så kan du nok ha glede av oppskriften på en spinatsuppe som er proppet med vitaminer eller grove pannekaker. Begge deler er ideelle ingredienser i en nøktern januarmeny.  

Denne spinatsuppen klarer seg helt alene 

Her skaffer du deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Spinatsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 ss
9 dl
grønnsakskraftkraft/buljong

Fremgangsmåte

Kok opp kraften og hold den varm. Smelt smør i en kjele. Ha oppi hakket løk og og la frese til myk. Tilsett spinat og rør godt.  Rør inn kraften og fløten og kok opp. Ha i en blender og kjør til jevn suppe. Ha tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper og kok opp. Før servering har du litt revet muskatnøtt på toppen.

Tips:
Server spinatsuppe før pannekaker eller med kokt egg. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Grove pannekaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

4 stk
2.5 dl
sammalt hvete, fin
3.5 dl
0.5 ts

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene. La røren stå og svelle i ca. 15 min.

Stek pannekakene på middels høy varme og server med cottage cheese blandet med syltetøy.

Denne røren er mye for fire personer, men den holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

Oppskrifter på pannekaker

Tips: Prøv gjerne salt fyll i pannekakene slik som ost og skinke eller egg.

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen