DAGENS RETT: Gryte med svinefilet og tomat

Dagens rett Gryte med svinefilet og tomat

I dag vil alle ha ekstra mye til middag

I denne tomatgryten kan du velge om du vil ha med svinekjøtt eller ei. Uansett hva du velger, kommer du garantert til å prøve denne oppskriften flere ganger.

Renskåret svinekjøtt er noe av det raskeste du kan lage. Det er dessuten en svært villig råvare på kjøkkenet. Men denne gryten kan fint lages uten kjøtt. En pakke fetaost som du tilsetter like før servering gir den ekstra smak. Men de geniale kikertene er en fullverdig proteinkilde, så osten er slett ikke nødvendig. 

Se andre oppskrifter med kikerter

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Gryte med tomat, kikerter og svinefilet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
2 ss
olje
1 dl
1 ts
1 boks
0.5 ts
1 stk

Fremgangsmåte

Del skinkebiffene i 8 biter. Varm oljen i en jerngryte og fres kjøttet på høy varme på begge sider sammen med løk i båter.

Tilsett tomater, tomatpure, chilipasta, kikerter, vann og salt, og kok opp.

La gryta trekke 3-4 minutter, før du smaker til med litt sukker og pepper.
 
Skjær rucculasalat i mindre biter, og bland den inn like før servering.
Server med ris eller potetmos ved siden av.
  

Tips: Skinkebiff er medaljonger skåret fra ytrefilet av svin, så her kan du godt kjøpe en ytrefilet og dele den opp i skiver a 2 cm tykkelse hvor du deler hver skive i to.

Lær hvordan du koker din egen kraft her

Her finner du oppskrifter på raske gryteretter  

Lekre gryteretter med okse- og kalvekjøtt  

Flere oppskrifter på gryteretter med lam  

Gode grønnsaksgryter

Lekre gryteretter med svin

Gryteretter som smaker av fugl

De lekreste internasjonale gryteretter

Oppskrifter på velsmakende fiskegryter

Oppskrifter på gryter med skalldyr

 Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen