DAGENS RETT: Indisk omelett

Dagens rett Indisk omelett

(mtreasure)

En godt krydret omelett som smaker kokos er perfekt når som helst på døgnet

Den er mektig nok til å være et helt måltid, og lett nok til å spise sent på kvelden. Og så smaker den sable godt.

Kokosmelk i omelett er ikke så vanlig på våre breddegrader, men ikke mindre en spennende vri på manges favoritt når noe lettvint skal mekkes på kjøkkenet. 

Du behøver altså slett ikke lage kokosmelken fra bunnen av siden hermetikkutgaven gjør jobben.

Se våre andre oppskrifter på omelett

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Egg Masala - indisk omelett

Fremgangsmåte

Denne oppskriften kommer fra Kerala i sør. Kokosmelken gjør at denne ellers ganske vanlige retten blir noe spesiell.

Slik lager du kokosmelk:
ved å blande kokos og varmt vann, og kjør det i kjøkkenmaskin. Press ut melken gjennom dørslag eller klede og kast kokosmassen. 

Tips:
Får du tak i fersk kokos, blir smaken på den hjemmelagde kokosmelken ekstra god. 

Du kan selvsagt bruke 1 boks hermetisk kokosmelk i stedet. 

Pisk eggene. Bland egg, kokosmelk og salt.

Varm oljen i en teflongryte og stek løken gyllen.

Ha i sopp, chili og til slutt tomat. La det steke under omrøring til det er ferdig. Tilsett gurkemeie og koriander, malt og frisk.

Hell over eggeblandingen, dekk til og la den stå på svært svak varme til den er fast.

Skjær opp i biter, pynt med frisk koriander og server med naanbrød som du varmer opp i ovnen før servering.

Se våre andre oppskrifter på omelett

Se våre oppskrifter på indisk mat

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: mtreasure

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen