DAGENS RETT: Kjøttboller som i Mexico

Dagens rett Kjøttboller som i Mexico

(ALLEKO)

Kjøttboller trives ekstra godt i meksikanske omgivelser

Når kjøttbollene får trekke i en litt hot saus, blir de ekstra saftige.

I denne oppskriften kan kjøttbollene enten serveres i sausen eller serveres ved siden av sausen. Hvis du vil ha enda mer mex-stemning, kjører du guacamole og nachos ved siden av. 

Guacamolen lager du selvsagt selv 

Se våre andre oppskrifter på kjøttboller

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kjøttboller som i Mexico

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

50 g
brødsmuler, ferske
0.5 ts
oregano, tørket
1 stk
egg, lettvispet
stk
Saus:

Fremgangsmåte

Ha okse- og svinekjøttet i en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin, hvis det ikke er ferdig kvernet. Ha det i en bolle og tilsett brødsmuler, løk og oregano. Salte og pepre, og rør inn egget.

Kna deigen godt med hendene så den blir glatt. Ha om nødvendig i litt melk. Form deigen til boller, som er ca 4 cm i diameter.

Ha 1 cm olje i en stekepanne og stek bollene i 5 minutter. Snu dem av og til, til de er brune.

Ha kjøttbollene i et lavt ildfast fat eller en gryte og hell så mye kjøttkraft over at de blir dekket. Ha i resten av ingrediensene til sausen og kok opp. La det småkoke i ca 30 minutter.

Ta opp kjøttbollene med en hullsleiv og legg dem på et serveringsfat. Press sausen gjennom en sikt og legg den med skje over bollene. Serveres straks, pyntet med oreganoblader.

Tips: Kjøttbollene kan også serveres i sausen som da det blir litt mer tekstur i.

Her finner du mange oppskrifter med deilige kjøttboller

Guacamolen lager du selvsagt selv 

Lyst på en annen rett med meksikansk tuch?

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: ALLEKO

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen