DAGENS RETT: Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Dagens rett Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

(Jim Hensley)

Her får du svaret på hvorfor kveite er en av våre aller mest luksuriøse fiskesorter

For få andre fiskeslag klarer å skinne tilsvarende med så enkle grep.

Nå er riktignok hasselbackpoteter en klassiker som alltid vekker matglede, og smørsausen med kapers likeså. Best av alt er at dette er en rett som er veldig lett å få til, og den er veldig god å integrere i en større meny. Da halverer du bare porsjonene. 

Se alt det andre du kan lage av kveite 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

0.5 stk
2 ts
Hasselbackpoteter
8 stk
100 g
stk
Kaperssmør
3.5 dl
50 g
Tilbehør:

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.  Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær kveiten i serveringsstykker.  Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene.  Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.  Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.  Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C.  Dra skinnet forsiktig av ved servering.

Hasselbackpoteter:
Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom.  Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form.  Smelt smør og pensle potetene.  Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter.  Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.

Kaperssmørsaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank.  Tilsett hvitvin og kok til det halve.  Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.  Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.  Smak til med sitronsaft, salt og pepper.  Ha kapers i sausen rett før servering. Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og aspargesbønner.

Se alt det andre du kan lage av kveite 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Jim Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen