iStock-1067507140

Dagens rett Marokkansk lam med tabbouleh

iStock-1067507140 (from_my_point_of_view)

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Det marokkanske kjøkkenet er kjent for sin bruk av varme og aromatiske kryddere. Den berømte krydderblandingen "ras el hanout" spiller samme rolle i det nordafrikanske kjøkkenet som garam masala gjør i det indiske kjøkkenet, og er brukt i denne oppskriften. Krydderblandingen varierer fra hjem til hjem, og har du ikke en blanding for hånden, kan du også bruke vår veldig forenklete oppskrift på blandingen, for å få frem noen av de essensielle smakene. 

Ras el hanout inneholder noen krydder vi kanskje helst forbinder med søte retter, men de passer helt utmerket til det delikate lammekjøttet. Kombinert med friske urter, granateple og syrlig sitron vil de absolutt ikke smake søtt, men vil forvandle restene av påskelammet til en aldeles nydelig festmiddag. En fin måte å avslutte påsken på med andre ord.

Se andre oppskrifter med marokkansk inspirasjon

Skaff deg dagens rett som e-post

Marokkansk lam med tabbouleh

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 dl
lammesjy eller saus
1 ss
ras el hanout (marokkansk krydder)
eller
0.25 ts
4 dl
1 stk
0.5 stk
myntebunt, finhakket

Fremgangsmåte

Riv den ferdigstekte lammesteken i små biter ved hjelp av to gafler. 
Varm lammesjyen eller den ferdige lammesausen. Tilsett 1 spiseskje ras el hanout, eller tilsvarende krydder. Smak til med salt og pepper. Varm lammesteken i sausen. Mangler det væske kan du tilføre litt vann.

Tips:
Hvis du ikke har ferdig ras el hanout lager du det av koriander, spissskummen, paprikapulver, kanel, ingefær.

Kok opp 4 dl vann og løs opp en kyllingbuljongterning i væsken. Riv skallet av sitronen og press saften ut. Bland med couscousen og hell det kokende vannet over. Dekk til couscousen med en tallerken og la stå i 5 minutter. Rør med en gaffel for å gjøre couscousen luftig. 

Server couscous og lam med granateple, mynte og persille. 

Se andre oppskrifter med marokkansk inspirasjon

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: from_my_point_of_view

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen