DAGENS RETT: Ostegratinerte grønnsaker og fisk i form

Dagens rett Ostegratinerte grønnsaker og fisk i form

Når fisken og grønnsakene får ost på toppen blir alt spist

Denne oppskriften er en av de mest barnevennlige som finnes. Samtidig som den også får fiskeuvennlige voksne til å smelte. Et supert alternativ midt i uka.

Nå maler vi selvsagt med bred pensel, men det er en kjensgjerning at barn (og menn?) ikke setter grønnsaker og fisk øverst på ønskelisten. Når grønnsaker og fisk derimot får et lag med ost på toppen, stiller det seg helt annerledes. Bare prøv.

Og fungerte det, finner du inspirasjon til flere fiskeretter her

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ostegratinerte grønnsaker og fisk i form

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g
torsk, lettsaltet
2 stk
0.5 stk
squash, grønn
1 stk
stk
pepper, grovmalt
1 ss
3 ss
100 g
hvitost, revet

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader.

Skjær torsken i serveringsstykker, tomat og squash i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.

Smør en ildfast form og legg skiver av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.

Forvell purre og brokkoli i et minutt i kokende vann. Hell av vannet og legg grønnsakene i formen.

Legg fisken over grønnsakene. Tilsett vannet, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.

Bak formen midt i ovnen til den er ferdig - ca. 15 minutter.

Fjern folien, sett varmen opp til 250 grader og dryss ost over fisken. La formen stå i ovnen til osten begynner å smelte og får farge.

Server formen med brød, pasta eller kokte poteter.

De beste oppskriftene med torsk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen