Oksehalegryte er en rett som må planlegges. Hovedråvarene er som oftest fryst og trenger derfor et døgn på å tine i kjøleskapet, før de marineres over natten og til slutt havner i gryta hvor de må være i 6 timer. Men du verden, hvor godt dette er, så ikke la deg skremme av tidsforbruket. Den som venter på noe godt....
Se alt du kan lage med oksehaler
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Oksehalegryte med svarte oliven og gulrotpuré
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha oksehaleskivene, rødvinen og laurbærbladene i en bolle med lokk. Sett i kjøleskapet over natten.
Overfør kjøtt og marinade til en kasserolle. Hvis ikke marinaden dekker kjøttet, fyll på med litt vann. Ha i flesk, småløkene, hvitløk og oliven. Tilsett salt og pepper, kok opp, reduser varmen og la trekke (ikke koke, det skal så vidt røre seg på overflaten) i 6 timer, de første tre timene med lokk og de siste tre uten.
Alternativt kan du sette gryta i ovnen ved 130 grader like lenge. Eller til kjøttet er mørt og kraften er blitt en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
Gulrotpuré
Gulrotpuréen lages i mellomtiden i ovnen ved samme temperatur som oksehalegryta. Kok gulrotbitene i 5-6 minutter. Ha dem i en ildfast form. Klem over den halve sitronen. Dryss over sukker. Og hell på godt med olivenolje og la gulrotbitene steike til de er brune i kantene og møre. Ha dem i en blender og kjør til grov puré. Spe med vann til du får en luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server oksehalegryte og gulrotpuré sammen med godt brød. Og gjerne en grønn salat ved siden av.
Se alt du kan lage med oksehaler
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: zkruger
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Nøgne Ø India Pale Ale
Norge
Volum: 0.500 Pris: 69,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Marques de Murrieta Ygay Reserva 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Colombier Crozes Hermitage 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Barco Reale di Carmignano 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 205,30 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Tilquin Oude Gueuze À l ancienne
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 144,40 Basisutvalget -
86 Poeng
Marc Kreydenweiss Les Grimaudes 2015
Frankrike
Volum: 3.000 Pris: 399,50 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Plaimont Terroirs de Tilhet La Réserve 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Bestillingsutvalget