Dagens rett

Pasta med steinbit

Pasta med fisk bør du lage oftere

Pasta med fisk bør du lage oftere

Bare prøv denne lettlagete kombinasjonen som dessuten kan lages med rester etter forrige fiskemiddag.
04 Januar 2022 - 00:00

Det er ingen grunn til at pastaretten alltid skal lages med kjøtt. Heller tvert om. Hjemmelaget pastasaus er så godt at du trenger strengt tatt ikke ekstra proteiner for smakens skyld. 

Men fisk gjør at retten naturlig nok gir ekstra metthetsfølelse. Du må imidlertid ikke bruke fersk fisk. Fryst eller rester fra forrige fiskemåltidet fungerer veldig godt i denne oppskriften. 

Se våre andre oppskrifter på pasta - her finner du også mange med sjømat 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Pasta med steinbit

Pasta med steinbit

Fremgangsmåte

Skjær steinbit i små biter og squash i terninger. Stek steinbit raskt i smør. Kok pasta etter anvisning på pakken, og ha i squash når pastaen er kokt. Rør sammen squash og pasta, og hell av kokevannet.

Det er veldig enkelt å lage tagliatelle selv

Tilsett steinbit og server pastablandingen med pastasaus. 

Pastasaus:
Finhakk løk og surr i olivenolje til løken er myk. Tilsett hermetiske tomater og kok sausen i 10 minutter. Tilsett sukker og hvitvinseddik, og smak til med salt og pepper. Kok opp sausen, ha i steinbit og la den trekke til den er kokt.

Dryss frisk basilikum over rett før servering.

Tips:
Du kan godt bruke rester av kokt fisk i denne retten. Hvis fisken kommer fra kjøleskapet, må pastablandingen varmes opp før den blandes med pastaen. 

Slik lager du tagliatelle

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 12. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her