DAGENS RETT: Pasta med oksehaleragu

Dagens rett Pasta med oksehaleragu

(Sara Johannessen)

Pasta kan også serveres som søndagsmiddag når det legges så mye kjærlighet i den som her 

Den og andre søndagsmiddager og middager for hele uka er tema for God mat hele uka - den siste kokeboka fra Lise Finckenhagen som er så god at den fortjener en plass blant årets finalister i Beste norske kokebok 2019.

At hverdagsmiddagen er viktigst, har Lise Finckenhagen tatt på blodig alvor. For selv om denne utvalgte oppskriften passer best som søndagsmiddag siden oksehalene krever lang tid i ovnen, er den verken finere eller mer komplisert enn rettene Lise vil ha oss til å spise på mandag, tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag. Lørdag er faktisk i sin helhet viet til Lises guilty pleasure, kaker og søtsaker. Hun vil rett og slett at vi skal kose oss hele uka. Hvam kan si nei til det? 

Se alle finalistene i Beste norske kokebok 2019

Juryen mener denne kokeboka er en av årets beste norske:

 

God mat hele uka

Lise Finckenhagen, Font Forlag 

Her gjør Lise Finckenhagen det hun er aller best til, nemlig å inspirere oss til å lage sunn, god og fargerik mat også på hverdager. Hjemmelagde fiskeboller, tandoorikylling med currysaus og flesk og duppe ser alle like enkle og fristende ut, takket være Lises pedagogiske penn og fotograf Sara Johannessen Meeks nærmest spiselige bilder.

Om den blir årets aller beste, avsløres den 28. november kl. 17 under prisutdelingen i Norli Bokhandel, Universitetsgata 22 i Oslo. Sett av datoen for det blir gode muligheter til å møte årets kokebokforfattere og teste ut smaksprøver. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Lise Finckenhagens pasta papardelle med oksehaleragu

Fremgangsmåte

Varm stekeovnen til 130 grader. Hakk løk og hvitløk og skjær gulrot og selleri i små terninger. Krydre oksehalene med litt salt og pepper. Bruk en romslig ildfast gryte og brun alle oksehalestykkene i gryten. Ta de opp av gryten så lenge, og brun grønnsakene i samme gryte. Legg oksehalene tilbake igjen. Tilsett knuste tomater, timian, laurbær og rødvin. Fyll opp med vann til det så vidt dekker halene. La det hele få et oppkok. Dekk gryten med tett lokk (aluminiumsfolie kan også brukes) og sett den inn i stekeovnen. La oksehalene stå der i tre til fire timer. Kjøttet skal bli helt mørt. 

Løft de ferdigkokte oksehalene opp av kraften og plukk av kjøttet. La kraften få koke inn til sausekonsistens mens du renser halene (rør av og til). Sil sausen og gni grønnsakene gjennom silen, eller la den bare være som den er med biter av grønsaker.  Ha kjøttet tilbake i sausen og smak til med salt og pepper. 

Kok pastaen al dente i rikelig med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland pastaen med oksehaleraguen eller server det hver for seg. Dryss over finhakket persille og revet parmesan.  

Tips:
Du kan godt bruke en annen type bred pasta.

Tips:
2 dl rødvin kan erstattes med 3 dl mørkt øl hvis ønskelig.  Andre grønnsaker som en bit sellerirot, purre eller en rød chili (renset for frø og finhakket), kan også tilsettes kraften. Koking av oksehaler tar tid, så når du først er i gang, kan det være greit å koke en hel gjeng for å så fryse ned det du ikke skal bruke.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Sara Johannessen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen