Dagens rett Hvitløksreker

Hvitløksreker

Slik gir du rekene ekstra trøkk

Denne rettens genialitet er at den er så enkel. Hvitløk, chili og god olivenolje er som skapt for å gi rekene smaksmessig alburom.

Det eneste du skal passe på her, selvsagt ved siden av at råvarene er i tipp topp form,  er å ikke brenne hvitløken - da blir den bitter, samt å la rekene bare såvidt bli gjennmvarme i den glovarme oljen.  

Du kan også prøve denne thaiversjonen 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hvitløksreker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

stk

Fremgangsmåte

Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver og chilien i tynne ringer (fjern kjernen). Varm opp oljen i en panne med høye kanter. Ha i hvitløk og chili og la det frese til det tar litt farge. Tilsett rekene og la dem bli godt gjennomvarme. Ikke for lenge, bare ett minutt, ellers kan de bli seige. Smak til med salt og pepper. Fordeles i små porsjonsformer eller lignende. Ha godt brød til.

Tips: Hvis du bruker rå scampi, trenger de 2-3 minutter på å bli gjennomkokt. 

Her finner du veldig mange oppskrifter med skalldyr 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: LauriPatterson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen