DAGENS RETT: Spansk mørbradgryte

Dagens rett Spansk mørbradgryte

(Bilde: zoranm)

Slik kan du også servere svinefileten

Pakket inn i mange gode smaker blir svinekjøttet enda saftigere. Denne retten er super å lage når du har mange til bords.

Gode modne tomater, hvitløk, løk, oliven og sopp gjør dette til en smaksrik gryte som ikke minst er veldig lett å lykkes med. Om det ikke blir spaniatur i sommer, kan du jo late som ved å servere denne supre retten. 

Og får du tak i virkelig godt supermørt og saftig svinekjøtt av typen iberico - sjekk med spesialbutikker som Gutta på Haugen i Oslo, Maschmanns på Skøyen, Colonialen i Bergen eller Helmersen i Tromsø - blir stemningen rundt bordet nøyaktig slik som i Spania.

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Mørbradgryte som i Spania

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

5 stk
1 stk
4 stk
1 dl
stk

Fremgangsmåte

Trim mørbradene fint og skjær dem i skiver på 1 cm tykkelse. Vend disse i varm olje i en gryte og ta dem deretter opp.

Skrell og hakk løken og stek den gyllen og klar i oljen i gryten. Tilsett finhakket hvitløk og tomatene og legg mørbradene i gryten. Legg på lokket og la innholdet stå og putre 5-8 minutter.

Dryss så melet i og spe først med hvitvin, deretter med buljong. La innholdet komme på kok og tilsett deretter oliven og poteter skåret i terninger. Krydre med pepper, eventuelt også med salt (oliven avgir som kjent saltsmak). La retten putre videre i 20 minutter, og tilsett så soppen.

Server den når soppen er ferdig, ca 5-6 minutter.

Her finner du veldig mange gode oppskrifter med svinekjøtt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: zoranm

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen