Gode modne tomater, hvitløk, løk, oliven og sopp gjør dette til en smaksrik gryte som ikke minst er veldig lett å lykkes med. Om det ikke blir spaniatur i sommer, kan du jo late som ved å servere denne supre retten.
Og får du tak i virkelig godt supermørt og saftig svinekjøtt av typen iberico - sjekk med spesialbutikker som Gutta på Haugen i Oslo, Maschmanns på Skøyen, Colonialen i Bergen eller Helmersen i Tromsø - blir stemningen rundt bordet nøyaktig slik som i Spania.
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Mørbradgryte som i Spania
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Trim mørbradene fint og skjær dem i skiver på 1 cm tykkelse. Vend disse i varm olje i en gryte og ta dem deretter opp.
Skrell og hakk løken og stek den gyllen og klar i oljen i gryten. Tilsett finhakket hvitløk og tomatene og legg mørbradene i gryten. Legg på lokket og la innholdet stå og putre 5-8 minutter.
Dryss så melet i og spe først med hvitvin, deretter med buljong. La innholdet komme på kok og tilsett deretter oliven og poteter skåret i terninger. Krydre med pepper, eventuelt også med salt (oliven avgir som kjent saltsmak). La retten putre videre i 20 minutter, og tilsett så soppen.
Server den når soppen er ferdig, ca 5-6 minutter.
Sendt inn av Apéritif
Foto: zoranm
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Ariyanas Romé Rosado 2015
Spania
Volum: 0.750 Pris: 250,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Dominio do Bibei Lalama 2015
Spania
Volum: 0.750 Pris: 232,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Edge Brewing Hoptimista IPA
Spania
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Terroir Historic Priorat Blanc 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Contino Rosado 2015
Spania
Volum: 0.750 Pris: 300,00 Bestillingsutvalget