DAGENS RETT: Mørbradgryte

Dagens rett Mørbradgryte

(Bilde: zoranm)

Slik kan du også servere svinefileten

Pakket inn i mange gode smaker blir svinekjøttet enda saftigere. Denne retten er super å lage når du har mange til bords.

Gode modne tomater, hvitløk, løk, oliven og sopp gjør dette til en smaksrik gryte som ikke minst er veldig lett å lykkes med. Om det ikke blir spaniatur i sommer, kan du jo late som ved å servere denne supre retten. 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Mørbradgryte som i Spania

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

5 stk
1 stk
4 stk
1 dl
stk

Fremgangsmåte

Trim mørbradene fint og skjær dem i skiver på 1 cm tykkelse. Vend disse i varm olje i en gryte og ta dem deretter opp.

Skrell og hakk løken og stek den gyllen og klar i oljen i gryten. Tilsett finhakket hvitløk og tomatene og legg mørbradene i gryten. Legg på lokket og la innholdet stå og putre 5-8 minutter.

Dryss så melet i og spe først med hvitvin, deretter med buljong. La innholdet komme på kok og tilsett deretter oliven og poteter skåret i terninger. Krydre med pepper, eventuelt også med salt (oliven avgir som kjent saltsmak). La retten putre videre i 20 minutter, og tilsett så soppen.

Server den når soppen er ferdig, ca 5-6 minutter.

Her finner du veldig mange gode oppskrifter med svinekjøtt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: zoranm

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen