DAGENS RETT: Kjøttdeiggryte med bønner

Dagens rett Kjøttdeiggryte med bønner

Slik lager du sunn middag for hele familien

Denne oppskriften er godkjent av både en renommert kokk og av en ernæringsekspert.

Oppskriften er hentet fra Verdens beste familiekokebok - en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015. Bak kokeboken står mesterkokk og småbarnspappa Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand, legen og seksbarnsmoren som er kjent for sine kostholdsråd. Boken er derfor spekket med gode hverdagsretter som hele familien vil elske. Som denne kjøttdeiggryten.

Se våre andre hverdagsoppskrifter med kjøttdeig

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kjøttdeiggryte med bønner

Fremgangsmåte

Hakk grønnsakene og fres dem gylne i smør i panne sammen med kjøttdeig og tomatpuré. Bland i hermetiske tomater, krydder og vann. Kok under lokk i 45 minutter.

Kok bønnene møre i saltet vann, cirka 40 minutter. Forvell brekkbønner i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Tilsett kokte bønner og brekkbønner i kjøttgryten. Kok videre i 3–5 minutter til alt er varmt. Smak til med salt og kajennepepper.

Fordel rømme over og dryss på koriander.  

Rens og riv salaten og server i egen bolle.

Tips:
Ikke avspis gjestene med annet enn den beste rømmen, det vil si seterrømme eller ekte rømme. Selv om den inneholder mye energi, er den full av viktige næringsstoffer. Velg økologisk rømme om du får tak i det. Finn en som er forsiktig bearbeidet og som ikke skiller seg ved koking. En fyldigere smak følger med på kjøpet.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Verdens beste familiekokebok, Kjartan Skjelde, Berit Nordstrand (Gyldendal) - en av fem finalister i Beste Norske Kokebok 2015.

Her finner du riktig mange gryteretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen