DAGENS RETT: Tarator - bulgarsk yoghurtsuppe

Dagens rett Tarator - bulgarsk yoghurtsuppe

(Dubravina)

En kald suppe som dette er perfekt i sommervarmen

Både agurk og yoghurt føles kjølende i varmen. Med litt valnøtter og hvitløk samt urter blir det også noe å tygge på og ikke minst ekstra smak.

I de fleste matbutikker er det et godt utvalg av yoghurt naturell. Både fettsnåle og de mer autentiske typene som er å foretrekke i denne oppskriften. De gir noe mer munnfølelse til suppen. Men valget er ditt. Blir dette for lett til middag, er spekemat det  perfekte følget til denne retten. Da får du fylt opp saltlagrene om det har vært en svett dag ellers. 

Du kan også prøve denne vrien på tarator

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Tarator - bulgarsk youghurtsuppe

Antall porsjoner

3

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

0.5 l
youghurt naturell, gresk eller tyrkisk

Fremgangsmåte

Hvitløk og valnøtter knuses sammen i morter og blandes godt med youghurten.
 
Vask og skjær agurken i små terninger ha den deretter i youghurtblandingen.
 
Tilsett iskaldt vann og smak til med salt, pepper og frisk koriander, dill eller annen urter.
 
La gjerne suppen stå en stund i kjøleskapet før servering. Server med litt hakkede valnøtter og ekstra urtedryss.
 
Tips:
Dette smaker veldig godt en varm sommerdag sammen med f.eks grillmat eller til moussaka.
 
 

Sendt inn av

Foto: Dubravina

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen