Dampet kveite med lime/kaperssaus
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fjern skinn og ben og skjær til fisken i litt store biter. Ha hvitvin, vann og krydder i en kjele. La det få koke opp sammen med fiskeavskjær.
La kraften få koke videre ca. 5 minutter. Sil den og damp fiskestykkene i kraften ca. 6 minutter. Bruk et skalljern (qestjern) og skjær strimler av limeskallet. Press ut saften.
Surr hakket løk i smør til den blir blank. Tilsett fiskekraft og kremfløte. Og la det få koke inn til sausekonsistens. Ha i limesaften og kapers. Lag sausespeil på varme tallerkener og legg fisken på.
Pynt med skallstrimler og halve limskiver. Serveres med nykokte ringeriks-/mandelpoteter eller middagsris.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for fisk
Foto: EFF
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.