Dansk musserende tok sølv

I en internasjonal blindsmaking med champagner og musserende vin tok den danske musserende DON's Cuvée Sec 2006 sølvmedalje.

Den danske vinen ble vurdert i en blindsmaking under en prestisjefylt konkurranse i Frankrike. Konkurransen blir holdt hvert år og heter Effervescents du Monde.
 
Blant de 408 vinene fra 24 land som ble vurdert av 60 dommere fikk den danske vinen en sølvmedalje.
 
Spåmann
Sven Moesgaard heter eieren av Skærsøgaard Vin, som i seks år har produsert den danske vinen. Han har tidligere spådd at dansk vin vil få en internasjonal plassering, og nå har han altså fått rett.
 
Skjedd mye
- Dansk vin skal ikke bare anerkjennes fordi det er sjarmerende at den kan produseres i Danmark. Den skal kunne måle seg med de beste vinene i verden ved blindsmakinger. Jeg har tidligere sendt inn en vin til bedømmelse etter internasjonal skala og kommet blant de beste. Men jeg har aldri fått medalje. Denne medaljen er ikke gitt for god sportsånd, men ut fra strenge kvalitetskriterier. Det har skjedd mye i vinverdenen, og England har laget bedre musserende enn Champagne, og England fikk da også to medaljer i denne konkurransen. Men det er første gang Danmark er på pallen, sier Moesgaard.
 
Sonene endres
- Musserende vin krever et høyt syreinnhold og god balanse mellom syre og basisvin, og dette kan tradisjonelt bare oppnås i de kjølige klimasonene. Vi ser en tendens til at disse rykker mot nord, og allerede nå har internasjonale champagneprodusenter kjøpt opp engelske vinmarker. Nå er turen kommet til Danmark, og det kan ikke utelukkes at Sverige om noen år også finner sin plass på det internasjonale vinkartet, sier Moesgaard.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen