Her får du sildeoppskriftene du trenger

Herlige oppskrifter med sild

(Bilde: etitarenko)

Stekt sild til julebordet

 

Sildeboller

Fremgangsmåte

Sildeboller:
Del silda i biter og ha den sammen med øvrige ingredienser bortsett fra potetmelet i en food prosessor. Kjør i 10 sekunder.
 
Juster konsistensen forsiktig med potetmel eller melk. Du skal ha en seig og passe fast masse som formes til små boller.
 
Hvis du frityrsteiker bollene, bør du rulle dem i strøkavring. Hvis du steiker i olje i panna, er det ikke nødvendig. Stek et minutt på hver side til gjennomstekt.
Paprikamajones:
Del paprikaen i fire deler og grill enten i ovn eller på grill til skinnet er svart. Legg paprikaene i en tykk plaspose til de er kalde nok til å kunne skrelles.
 
Skrell av skinnet og kjør i food processor med egg, tabasco, hvitløk og sitron.
 
Hell i oljen i en tynn stråle mens du kjører på saktere hastighet. Smak til salt og pepper og bland i urtene.
 

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Stekt sild med dijon-og tomatfyll

Fremgangsmåte

Legg halvparten av sildefiletene med skinnsiden ned. Smør sennep over filetene og dekk dem med soltørkede tomater, dill og salt og pepper.

Legg resten av filetene over. Pensle sildefiletene med olivenolje og stek på varm panne. Server med urtesmør og ristet brød eller kokte poteter.

Urtesmør:
Rør smøret mykt med sitronsaft. Tilsett smaksingredienser og smak til med salt og pepper.
 

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen