Jeg har i min oppskriftsamling flere enn 10 sjokoladekaker som jeg varierer med. Men jeg må innrømme at denne oppskriften kommer tilbake oftere enn de andre. Grunnen er rett og slett at den passer til alle.
Fine kontraster
Både voksne og barn elsker den. Kaken er enkel å lage og blir saftig, luftig og god.
Her finner du mange gode oppskrifter på sjokoladekake
Kombinasjon sjokolade og bringebær er en klassiker og slår an hver eneste gang. De syrlige bærene legger seg perfekt innimellom lagene og gir akkurat det en god kake trenger: kontrast i både konsistens og smak.
TIPS: Sjokoladekremen kan også lages med en lysere sjokolade (40-50%). Ha i 1/3 mer sjokolade for å få riktig «fasthet» i kremen. Se flere kokketips
Sjokoladekake med bringebær
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør i en kjele og ha i melken.
Sikt alt det tørre i en bolle.
Når eggedosisen er stiv og fin, har du i det tørre og vender dette forsiktig men godt inn.
Ha så i det smeltede smøret og melken. Hell røren over i en form à 25 cm.
Stek kaken i 20-30 minutter ved 180 grader.
Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og vend dette godt i. La sjokoladekremen stå kjølig i noen timer.
Pisk opp sjokoladekremen rett før bruk. Du vil da se at den blir lysere i fargen.
Del så kaken i 2 og smør sjokoladekrem på den ene bunnen. Legg bringebærene oppå sjokoladekremen og legg den andre bunnen oppå.
Fordel så krem over kaken. La det være litt sjokoladekrem igjen til pynt.
Sprøyt ut små rosetter på kaken og legg en bringebær oppå. Jeg har brukt en stjernetyll/tupp for disse.
Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)
Foto: Synøve Dreyer