Denne damen har laget en skikkelig kul rosé

Denne damen har laget en skikkelig kul rosé

Ikke bare har den kul(t) i navnet, men den har en kul bakgrunn og smaker kult av sommer.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Bare innpakningen av de rosa dråpene setter deg umiddelbart i sommerstemning.  Biokult Rosé Zweigelt 2014 (2196206) er fruktig frisk og leskende, akkurat slik en sommerlig rosévin skal være. Men den har også nok fylde til å kunne følge sesongens mat. Spesielt alt av grøntfôr og sjømat.

Flaskeversjonen  Biokult Rosé Zweigelt 2014 (2198301) er litt fastere, men med det samme bruksområdet

som boksen.

Sommervennlig vin

Både boks og flaske som i utgangspunktet rommer samme vin, har en sjeldent gunstig pris. Spesielt når vi tar i betraktning at den er laget av økologisk dyrkete druer og framstilt uten tilsetning av gjær.

Vinen har dessuten bare 10 prosent alkohol og er derfor perfekte for å serveres utendørs på varme dager. Men smaker fortreffelig også når gradestokken ikke vil samarbeide med kalenderen.

Biokult Zweigelt er som navnet antyder, laget av en drue som ikke er så godt kjent her til lands. Zweigelt er en særøsterriksk krysning av deres egne druer blaufränkisch og st. laurent. Den er derfor en syntese av den førstes saftighet og den andres sødme. Kirsebærkarakteren som begge har felles, kommer ekstra godt fram i zweigelt.

Utvid ditt repertoar

Jeg har akkurat smakt meg gjennom store mengder (røde) viner av zweigelt (og av andre druer), og jeg foretrekker helt klart når denne druen presenteres i sin reneste form. Det vil si vin laget av økologisk eller biodynamisk dyrkete druer og framstilt uten bruk av fat eller andre metoder for å øke smaksintensiteten.

Rosévin av zweigelt er imidlertid sjeldent, derfor er Biokults bidrag absolutt interessant for den som ønsker å utvide sitt smaksrepertoar.  

Bak vinen står Angela Michlits som er den bedre halvdelen bak Meinklang-vinene , med andre ord allerede godt kjent blant nordmenn.

Bli enda bedre kjent med folkene bak Meinklang

Biokult er et form for kooperativ som samler seks vinbønder. Disse dyrker druene, og Angela lager vinen.

Minimalt med svovel

I motsetning til mange andre roséer, både billige og dyrere, smaker ikke Biokult av drops og tutti frutti. Det skyldes at den er spontangjæret og ikke klaret og dermed har noe mer smak. Samt ikke minst at den delvis har fått et opphold i store brukte fat på bunnfallet etter gjæringen som bidrar til både å «åpne» opp og beholde friskhet samt gi ekstra fedme.

Svovelbruken er også mindre enn for de aller fleste boksviner som nettopp kjennetegnes av ganske mye svoveltilsetning. Mens mange mener at kraftig svovling av boksviner er et nødvendig onde, har Angela og mannen Werner vist gjennom Meinklang-boksvinen at det ikke er tilfelle.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Biokult Rosé Zweigelt 2017

Produsent:
Biokult
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
2.250l
Land:
Østerrike
Område:
Burgenland
Pris:
339,90 kr
Varenummer:
2196206
82 Poeng
Les smaksnotatene »

Biokult Zweigelt Rosé 2018

Produsent:
Biokult
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Burgenland
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
2198301
82 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen