Denne tirsdagen får du smake 7 herlige viner fra Tysklands spätburgunderdronning

Vinsmaking i Oslo 9. februar

(MarkSwallow)

Denne tirsdagen får du smake 7 herlige viner fra Tysklands spätburgunderdronning

Nå står tysk spätburgunder på menyen! Dette blir en spennende, lærerik og ikke minst smaksrik aften du ikke vil gå glipp av.

Det er ikke hvilke som helt pinot noir-er som du får smake. For Ahrdalen, ikke langt fra Köln og Bonn, har en helt spesiell historie som kilde til denne vinstilen.

Her finner vi Weingut Julia Bertram som kjører en mindre tradisjonell stil på vinene sine enn det vi er vant til fra disse trakter. Det er de ulike typene jordsmonn i Ahrdalen - fremfor alt skiferen i alle sine former - som utgjør grunnlaget for den spesielle stilen på Julia Bertrams viner.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du abonnerer her.

Julia er familiens "utbryter", og trådde i 2014 ut av familiebedriften Weingut Ernst Sebastian for å begynne sin egen eventyrferd. Hun startet da sitt eget vinhus der hun kunne gjøre som hun ville uten å følge familiens mer tradisjonelle metoder. Nå troner hun over 7 hektar vinmark bestående av totalt 65 parseller spredt over en strekning på 15 kilometer fra Mayschoß i vest og Bad Neuenahr-Ahrweiler i øst.

Vinkjelleren til Julia Bertram ligger i Dernau i midten av Ahr, hvor dalen er på sitt smaleste og med de bratteste vinmarkene.

Julia er en ambassadør for rødviner som uttrykker Ahrs kjølige klima som - når druene plukkes tidligere - uttrykker karakteren på en helt spesiell måte. Derfor har vinene hennes aldri mer enn 13 prosent alkohol og er heller ikke chaptaliserte. Hennes spätburgundere har ofte fine nesten blomstrende aromaer, en elegant mineralitet og et kjølig, delikat og saftig syrebitt, noe som gir svært sensuelle og langvarige viner. Målet er at vinenes autensitet skal skape begeistring, og at jordsmonnet, været, arbeidet i vingården, og en del av personligheten hennes senere skal reflekteres i vinglasset.

Derfor fokuserer hun på å jobbe i bratte heng. Den karaktersterke, langvarige spätburgunderen oppstår gjennom en kombinasjon av vinplantenes spesielle plasseringer, gamle vinstokker, og ikke minst mye manuelt arbeid.

Dronningen av spätburgunder, Julia Bertram

På vingården til Julia anses lagring på trefat som et middel for å oppnå et mål, det skal aldri fungere som en smaksbærer. Spesielt er nemlig spätburgunder som vokser på skifer lite tilgivende ved feil bruk av tre, og vinene hennes har derfor kun et ytterst diskret eikepreg. Heldigvis er det akkurat det som er i vinden for øyeblikket, og denne februarkvelden får vi smake en hel rekke ulike variasjoner av Julias pinot noir-er. Trenger man egentlig flere grunner til å glede seg til dette?  

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du abonnerer her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt sammen med, og etter myndighetenes krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Kommende kurs

Til toppen