Godbiter i pollisten
Denne vinen er blitt 160 kroner billigere

Denne vinen er blitt 160 kroner billigere

Prisnedgangen til tross er det ingen billig vin, men du verden så mye smak du får for 500 kroner.
Aase E. Jacobsen
05 Mai 2016 - 14:14

Marques de Murrieta Dalmau 2011 kostet for noen år siden 650 kroner. Når den nå vaker rundt fem hundrelapper blir den plutselig et godt kjøp. Og siste årgang ut er svært overbevisende. En kraftpakke er den sant og visst, men også svært elegant og frisk og lang unna mektig. Derimot en svært god matvin og et veldig godt objekt å legge i kjelleren.

Vær tålmodig

Selv om vinverdenen har utviklet seg en del på 20 år, med klimaendringer og nye teknologi i vinkframstillingen, er det likevel relevant å trekke fram 1995-utgaven av denne vinen jeg var så heldig å få smak for ett år siden. Den var aldeles lekker og overraskende ungdommelig. Derfor har jeg stor tro på at den 16 år yngre 2011-eren også vil gjøre det stort bare den for litt tid på seg. Har du ikke tid å vente, er det lett å forstå for den smaker himmelsk allerede.

Stor konsentrasjon

2011 er en årgang med høye temperaturer og lite nedbør. Resultatet har gitt viner med svært god konsentrasjon og fra de høyereliggende vinmarkene oppnås viner med ikke bare moden bærfrukt, men også god syre. Det er trolig derfor denne vinen er så vellykket. Dalmau får sine druer fra en vinmark med kalk- og leirjord og godt voksne vinstokker samt en beliggenhet på 465 m.o.h.

Den skiller seg ut fra produsenten Marques de Murrietas øvrige portefølje ved å være langt mer moderne i uttrykket. Det kan ofte resultere i overeiking, men selv om denne har modnet i 19 måneder i ny fransk eik, er fatpreget godt integrert. Det gjelder også alkoholen på 14,5 prosent.

 

Også Marques de Murrieta Ygay Reserva 2011 som finnes i 107 polutsalg, nyter godt av 2011-årgangens konsentrasjon (selv om den var minst like strålende i forrige utgave). Den er derfor blant de beste kjøpene i polets basissortiment.

Her kan du se hele den imponerende porteføljen til denne produsenten

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for
+
Ukens vin

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for

Den er både innsmigrende og karaktersterk som skapt for vinkos rundt bålet eller under varmelampen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste
Guide
Oppskrifter nypotet

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste

Nå er det som for mange er årets høydepunkt på matfronten, de norske nypotetene kommet. Dyrt, sier noen, verd hver krone, sier andre. Nyt dem mens de er som ferskest sier vi.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her