Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Oppskrifter på festkaker

(Matprat/Sara Johannessen)

Kringle eller krans er populært

 

Den store norske kringlen

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

125 g
3.5 dl
1 stk
1.5 dl
Fyll
100 g
Pynt

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt.

Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget.

Ha i sukker, kardemomme og mel til deigen er passe fast. Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter.

Lag mandelfyll ved å male mandlene, tilsette sukker og eggehvite slik at det blir mandelmasse.

Når deigen har hevet elter du den godt sammen på bakebordet og triller den ut til en lang pølse, ca. 1 meter.

Klem den ut eller kjevle den til en flate, ca. 15 cm bred.

Fordel vaniljekrem og mandelmasse langsetter midten av deigen. Brett deigen sammen.Legg den i kringlefasong på bakepapir eller smurt stekeplate, med skjøten ned.

Hev kringlen under plast på lunt sted ca. 20 - 30 minutter.

Pensle med egg og dryss på mandelflarn.

Stek kringlen på 200 °C i 20 - 30 minutter. Avkjøl den på rist.

Kringlen kan med fordel fryses. Lag eventuelt en melisglasur som has på kringlen før servering.

Flere deilige kaker du kan lage

Og her finner du deilige bløtkaker

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer, TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Vannbakkelskrans

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

125 g
2.5 dl
2.5 dl
4 stk
Fyll
4 ss

Fremgangsmåte

Kok opp vann og smør, og ha i alt melet. Rør sammen. Avkjøl røren litt.

Pisk ett egg om gangen og tilsett litt etter litt. Ha i så mange egg at røren holder fasongen.

Ha røren i en sprøytepose, og lag en ring på stekeplate kledd med bakepapir. Stekes ved 200 grader i ca. 25 min.

Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Pisk fløten til en stiv krem, og bland inn osten sammen med eggedosisen.

Del kransen i to horisontalt og fyll den. Dryss melis på toppen. Del opp frukt og bær, og ha dette i midten av kransen.

Og her finner du deilige bløtkaker

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen