Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Oppskrifter på festkaker

(Matprat/Sara Johannessen)

Hva med en av disse alternativene til bløtkake

Jordbærkremkake

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Grovhakk mandlene og del halvparten av jordbærene i små biter, resten skal benyttes til pyntingen.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.

Ta de bløtlagte gelatinplatene ut av vannet. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i det kokende vannet.

Jordbærranden:
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Visp kremfløte til luftig krem.

Bland eggedosis, krem og vaniljekesam, og rør inn smeltet gelatin under konstant omrøring.

Vend de delte jordbærene og hakkede mandlene inn i kremen og hell den over i en rund form med hull i midten (rand-/ kabaretform) som rommer ca 1 liter.

Sett kremen kaldt og la den stivne i minimum 4 timer.

Ved servering:
Ta formen ut av kjøleskapet og dypp den raskt i varmt vann slik at kremranden slipper formen.
 

Hold serveringsfatet over formen og i en rask bevegelse hvelver du jordbærkremenkaken over.

Pynt med resten av jordbærene i midten av randen og bruk en sprøytepose til å ha stivpisket krem langs kanten før servering.

Her finner du flere lekre kaker til 17. mai

Herlige marsipan- og kremkaker

Og her finner du deilige bløtkaker

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Osteiskake med jordbær

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

4 og en halv time

Ingredienser

 
0.5 pakke(r)
1.5 dl
Bringebærsaus

Fremgangsmåte

Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.

Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.

Du trenger 3 skåler for å lage denne kaken:

Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.

Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.

Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.

Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmoret i.

Settes i frysen minst 4 timer før servering.

Server sammen med bringebærsaus , friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.

Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med.

Ha kniven under rennende varmt vann før hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.

Og her finner du deilige bløtkaker

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen