Dagens rett Spagetti carbonara

Det er lett å forstå at denne retten er manges favoritt

I dag setter vi en sann, italiensk klassiker på menyen. Dagens oppskrift er spagetti carbonara.

Denne fantastiske retten fortjener uten tvil sin klassikerstatus, men den er nok ikke like tradisjonell som man har lett for å tro. Faktisk dukket den ikke opp før mot slutten av 1940-årene.

Se Apéritifs store pastaguide for alt du lurer på om pasta

I den opprinnelige oppskriften er det ikke fløte, men mange synes det er både enklere og bedre. 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Spagetti carbonara

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

150 g

Fremgangsmåte

Kutt opp baconet i små biter og brun dette over middels varme.

Kok spagetti i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Slå vannet av spagettien, og rør inn sammenvispet egg.

Bland i bacon, finhakkede urter, salt og pepper. Ha over noen flak parmesan.

Server retten med en rå eggeplomme anrettet i eggeskallet. Ha godt brød til.

Tips: I den klassiske carbonaraen skal man ikke bruke fløte, men dette er mer og mer vanlig her hjemme og det er unektelig enklere.

Noen tilsetter også grønne erter eller brokkoli i retten.

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen