UKENS KAKE: En slik bløtkake kan ingen motstå

Ukens kake Bløtkake med sabayonnekrem

En slik bløtkake kan ingen motstå

Det er fest i vente, langhelg og kanskje ekstra mye selskapelighet. En bløtkake er alltid kronen på verket og denne oppskriften er ekstra god.

Så var det tusenkronsersspørsmålet: Hva er sabayonne? Vi tar det enkle først, sabayonne, sabayon, zabajone eller zabaglione, kjært barn har mange navn, kommer opprinnelig fra Italia og er en krem laget av eggeplommer, søt eller halvsøt vin og sukker.

Sjekk ut alle de fristende oppskriftene på kremkaker

Når og hvor den så dagens lys for første gang verserer det mange teorier om. Var det i Torino på 800-tallet eller er i Reggio Emilia et halvt årtusen senere? Ingen vet, men vi kan enes om én ting og det er at kremen er rik, smaker fantastisk og tilfører en bløtkake det lille ekstra.

Vi har flere oppskrifter på desserter med sabayonne

Sabayonne er også flott som saus til frukt og bær. Om vinteren smaker det ekstra godt om du bruker crème brûlée-brenner eller skibrenner og bruner den litt på toppen.

En sabayonne kan varieres i det uendelige. Med tørr hvitvin og urter får vi et lett og luftig fiskefølge.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Bløtkake med sabayonnekrem

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Sukkerbrød
5 stk
150 g
Sabayonnekrem
1.5 dl
Pynt

Fremgangsmåte

Smør en form på 24 cm diameter og sett ovnen på 160°C.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Stek kaken i ca 45 minutter, avkjøl på rist.

Fyll:
Ha eggeplommer, melis og 2 dl vin i en kjele.

Varm forsiktig opp under omrøring til kremen tykner, må ikke koke.

Avkjøl i kaldt vann.

Ha stivpisket krem i eggekremen og smak til med rom.

Del kakebunnen i tre lag, dynk med resten av vinen og fyll kaken med sabayonnekrem og druer skåret i biter.

Pynt med krem og halve druer.
 
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen