Drahjelp for helnorske spisesteder

Gode spisesteder med omtanke for lokale råvarer, kvalitet, måltidet og den gode historien får drahjelp av VisitNorway til å markedsføre seg via Internett, etter hvert også til GPS og mobil.
Redaksjonen
01 Mars 2010 - 19:14

Bak prosjektet "Norwegian FOODprints" står Innovasjon Norge og Norges Bondelag. - Fyller ditt spisested kriteriene, søk om å bli med, sier Marit Strand i Norges Bondelag.

Lokal identitet
Tenk deg at du reiser som turist i Norge, gjennom duvende kornåkre og grønne fjellandskap, til smilende sørlandsbyer, storslåtte Vestlandsfjorder eller karrige fiskevær på Finnmarkskysten. Ville det ikke heve opplevelsen om du underveis kunne stoppe på koselige spisesteder og spise velsmakende mat, laget av førsteklasses, lokale råvarer, spør Strand.

Det er akkurat det som er tanken med nettstedet Norwgian FOODprints. Det skal presentere norske spisesteder med lokal identitet, og lede turister og tilreisende innom. Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag skal ta seg av søknader fra bedriftene som vil være med på nettstedet. Bygdekvinnene skal teste spisestedene etter fast mal, og turistkontorene rundt om i landet skal registrere informasjonen.

Strenge krav
Lista for å komme med i prosjektet legges forholdsvis høyt. For å komme med, må spisestedene servere norsk mat, laget fra grunnen av. De skal bruke lokale råvarer med tilhørighet til sin region. Minimum tre av hovedrettene på menyen skal være basert på lokale råvarer. Rettene skal ha norske navn, og informasjon om rettene må kunne formidles gjestene ved bordet. Stedene skal være hyggelig og tiltalende, ha godt renhold og god orden, og selvfølgelig ha god service. Det stilles krav om minimum tre måneders sammenhengende åpningstid, for eksempel juni, juli og august.

Styringsgruppe for prosjektet er Norges Bondelag, Innovasjon Norge og Hanen.
Nettstedet er under utarbeidelse og ligger inne med noen testbedrifter: http://www.visitnorway.com/en/Stories/What-to-do/Food-and-drink/Norwegian-Foodprints/

Det jobbes nå på høygir med profilen til nettsiden Norvegian FOODprints. Det utvikles egen logo og signatur. Spisestedene som blir godkjent skal være merket alle steder de er synlige på VisitNorway.no

- Bedrifter som vil være med i prosjektet kan klikke seg inn på denne lenken, lese kriteriene og finne søknadsskjema, sier Marit Strand. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her