Drahjelp for helnorske spisesteder

Gode spisesteder med omtanke for lokale råvarer, kvalitet, måltidet og den gode historien får drahjelp av VisitNorway til å markedsføre seg via Internett, etter hvert også til GPS og mobil.

Bak prosjektet "Norwegian FOODprints" står Innovasjon Norge og Norges Bondelag. - Fyller ditt spisested kriteriene, søk om å bli med, sier Marit Strand i Norges Bondelag.

Lokal identitet
Tenk deg at du reiser som turist i Norge, gjennom duvende kornåkre og grønne fjellandskap, til smilende sørlandsbyer, storslåtte Vestlandsfjorder eller karrige fiskevær på Finnmarkskysten. Ville det ikke heve opplevelsen om du underveis kunne stoppe på koselige spisesteder og spise velsmakende mat, laget av førsteklasses, lokale råvarer, spør Strand.

Det er akkurat det som er tanken med nettstedet Norwgian FOODprints. Det skal presentere norske spisesteder med lokal identitet, og lede turister og tilreisende innom. Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag skal ta seg av søknader fra bedriftene som vil være med på nettstedet. Bygdekvinnene skal teste spisestedene etter fast mal, og turistkontorene rundt om i landet skal registrere informasjonen.

Strenge krav
Lista for å komme med i prosjektet legges forholdsvis høyt. For å komme med, må spisestedene servere norsk mat, laget fra grunnen av. De skal bruke lokale råvarer med tilhørighet til sin region. Minimum tre av hovedrettene på menyen skal være basert på lokale råvarer. Rettene skal ha norske navn, og informasjon om rettene må kunne formidles gjestene ved bordet. Stedene skal være hyggelig og tiltalende, ha godt renhold og god orden, og selvfølgelig ha god service. Det stilles krav om minimum tre måneders sammenhengende åpningstid, for eksempel juni, juli og august.

Styringsgruppe for prosjektet er Norges Bondelag, Innovasjon Norge og Hanen.
Nettstedet er under utarbeidelse og ligger inne med noen testbedrifter: http://www.visitnorway.com/en/Stories/What-to-do/Food-and-drink/Norwegian-Foodprints/

Det jobbes nå på høygir med profilen til nettsiden Norvegian FOODprints. Det utvikles egen logo og signatur. Spisestedene som blir godkjent skal være merket alle steder de er synlige på VisitNorway.no

- Bedrifter som vil være med i prosjektet kan klikke seg inn på denne lenken, lese kriteriene og finne søknadsskjema, sier Marit Strand. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen