En slik rødvin gjør vinteren levelig

En slik rødvin gjør vinteren levelig

Den er mørk og fyldig og med en smak av varmere breddegrader. Akkurat det som trengs nå i januar.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Alliance Minervois Naturallis 2012 (18333) smaker veldig godt av mørke søte og friske bær, er varm og god med fint tanninbitt. Den er topp følge til gode retter med storfe, and eller lam. Og fungerer dessuten til ovnsstekte retter.

Prøv denne smaksbomben av en rett til

Den er sågar å finne i absolutte alle polutsalg - så nært som to.

Kraftig kvalitetsheving

Vi snakker ellers om et godt stykke håndverk samt en vin med god karakter og ikke minst avtrykk fra vokststedet.

Produsenten er en gruppe kooperativer med 600 medlemmer og 3000 hektar, som slo seg sammen for i 2008 for å stå sterkere i et stadig tøffere vinmarked. Den sørfranske vinregionen Languedoc-Roussillon har vært under stort press i lang tid og bare de dyktigste overlever.

Som kooperativfellesskapet Alliance Minervois i det indre av denne langstrakte regionen. Jeg var selv på et av mine aller første vinbesøk innom ett av dem i 1980. Det var ikke kvaliteten på vinen som var attraksjonen den gang, heller den lave prisen på vinen. Såkalt «trestjerners» oppkalt etter de tre stjernene på flaskehalsen. Gunstig for studentøkønomien, men ikke for dagen derpå.

Perfekte forhold

Bruken av alskens kjemikalier i både vinmark og vinkjeller får (sammen med mengden vin) ta skylden for hangoveren.

Les mer om hvor ille det stod til i denne vinregionen

Avstanden til dagens vinkvalitet er formidabel. Ukens vin kommer nemlig fra Alliance Minervois’ økologiske avdeling med beliggenhet i underområdet (egentlig landsbyen) La Liviniere.

Det er Minervois’ grand cru – uten at det reflekteres i prisen. Fortsatt er Languedoc kilde til noen av Frankrikes beste kjøp.

Les mer om Minervois

Druene dyrkes under ideelle forhold. Jordsmonnet er som skapt for vinstokker, med sin miks av kalkstein, kalk- og leirjord samt skifer. Høyden over havet og den konstante brisen fra så vel havet som fra fjellene i nord sørger for god ventilasjon i et ellers solrikt klima.

 

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Alliance Minervois Naturallis 2013

Produsent:
Alliance
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Minervois
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
1833301
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen