Dagens rett

Engelsk roastbeef

I dag spanderer vi på oss en skikkelig godbit. Roastbeef krever litt ekstra innsats dersom du ønsker å oppnå en perfekt rosa karakter på kjøttet. Her er det ellers bare å velge det tilbehør din mage begjærer. Vi velger en fruktig og deilig vin fra Italia til retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Engelsk roastbeef

Antall porsjoner

8

Ingredienser

1.5 ts
0.5 ts
20 stk
litt
Enkel peppersjysaus
Yorkshirepudding

Fremgangsmåte

Gni kjøttet inn med salt og pepper og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Kjøttstykket surres med hyssing om ønskelig. Da er det lettere å få en pen fasong.

Rens og del poteter og persillerøtter i båter og legg i langpanna. Legg roastbiffen i midten og sett inn i stekeovnen på 175 grader i ca 1½ time.
 
Steken har en rød snittflate når kjernetemperaturen er 55 grader og rosa ved 60 grader.

Snu av og til på grønnsakene. Husk å la roastbiffen hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp (temperaturen øker med ca fem grader når roastbiffen får hvile).

Server med de ovnsstekte potetene og persillerøttene.
 
Du kan også servere en enkel peppersjysaus og yorkshirepuddinger  ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen