Matkurs og vinkurs

Vinsmaking Oslo 27. September

Et ekstraordinært møte med 11 viner fra en av toppene i amerikansk vinproduksjon

Et ekstraordinært møte med 11 viner fra en av toppene i amerikansk vinproduksjon

Denne kvelden får vi gleden av å smake en rekke på hele 10 viner av det anerkjente amerikanske vinhuset Copain.
17 September 2021 - 08:00

Amerikansk vin er i vinden som aldri før. Vinmakerne er blitt flinkere, kvaliteten har jevnt over høynet seg og ikke minst har de en vinstil som er lett å kombinere med mat.

CPN_TastingRoom_31_BMalone_10-2016.jpg [12.15 MB]

Dette er klassevinprodusenten fra landet der drømmen kan gå i oppfyllelse. Det var ikke en selvfølge at Ryan Zepaltas skulle havne i vinbransjen og bli den kvalitetsorienterte mannen han er i dag. Etter college flyttet Ryan til Sebastopol for å gjøre karriere innen skateboarding og ordnet seg en ekstrajobb med innhøsting på vineriet La Crema. Ryan forventet at det ville være en enkel jobb der han kunne drikke vin med kompisene sine hele dagen, men slik var det ikke. For ganske raskt ble vininteressen hans vekket, og Ryan så seg aldri tilbake. I dag er han vinmaker hos Copain, og hele hans historie og vinene som nå er hans stolthet, vil være fokus på denne smakingen.

iStock-157510779.jpg [700.73 KB]

Dette vineventyret har base i Sonoma Coast og alle som er interessert i vin har fått med seg at her skjer det mye bra. Copain lager i tillegg til chardonnay og pinot noir, viner basert på syrahdruen. I vinene sine etterstreber han den kjølige frukten lik den du finner i Nord-Rhône, noe som vil vises frem denne kvelden. I tillegg får vi smake på vin basert på druen Trousseau - som for første gang den setter sine vinbein på norsk jord.

dimitri mesnard.jpg [60.05 KB]For å føre oss gjennom denne smakingen kommer Dimitri Mesnard, Master Sommelier. Dimitri har jobbet aktivt som sommelier på michelinrestauranter siden 1996, helt til han i 2008 ble plukket opp av Jackson family Wines, som er en av de største vinhandlerne i USA. Han kommer til Oslo i samarbeid med California Wine Institute for å fremme kunnskapen om amerikansk vin, og beærer oss med sitt selskap denne kvelden. Og han velger da selvsagt fra øverste hylle.

Denne kvelden får du smake amerikanske viner i toppkvalitet som uten tvil kommer til å inspirere deg til å utforske mer. Her er det bare å glede seg.

Copain viner bilde.jpg [46.02 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her