Etter dette kurset kommer du ikke til å kaste mat

Matkurs på Bølgen & Moi Tjuvholmen 17. april

(margouillatphotos)

Etter dette kurset kommer du ikke til å kaste mat

I Norge kaster hver av oss 42 kilo mat som helt utmerket kan spises. Matvarer som har mye smak i behold, men kanskje ikke ser så fristende ut lenger. Bli med når vi lærer bort våre beste tips for å kutte matsvinnet. Du blir overrasket over hvor lett det egentlig er.

Har du som oss lyst å være med på den store dugnaden med å kutte matsvinnet, må du bli med på dette kurset. I løpet av en kveld på Bølgen & Moi Tjuvholmen får du våre beste tips og oppskrifter på hvordan du kan benytte deg av matvarer som ellers ville havnet i søpla.

Årets mest lønnsomme matkurs

Det er dessverre du og jeg som kaster mest mat. I motsetning til hva folk flest tror står matindustrien og butikkene for kun en tredel av matsvinnet, men husholdningene står for resten. Best før-merking må ikke forveksles med «siste forbruksdag» på lett fordervelige matvarer som for eksempel kylling og fersk fisk. Og selv med disse råvarene vil du i løpet av kurset lære hvordan du bedømmer kvaliteten, om råvaren faktisk er ubrukelig. 

På dette kurset finner vi frem den sure melken, tørre osten, de myke grønnsakene, kjøttet som har passert utløpsdato, men som nå smaker perfekt, og ikke minst restene i kjøleskapet. I løpet av denne kvelden lærer du hvordan du forvandler disse «utgåtte» råvarene til fremragende matretter. 

Dette og litt til skal vi lage:

Brød av sur melk

Ratatouille med «myke» grønnsaker

Chili con carne

Ravioli med spinat og ost som er tørr i kantene

Spansk tortilla med kokte poteter fra i går

Ekstra langtidsmørnet biff, hjemmelaget fries, og ketsjup av de bløte tomatene på kjøkkenbenken

Omelett suprise (isparfait, bærkompott, flambert marengs)

Det er forbudt å kaste råvarer som dette. Bilde: rqby

Gå ikke glipp av denne muligheten til å spare penger og miljøet. Ta med deg familie, venner og kjente på denne vårens mest bærekraftige matkurs.

Til toppen