Dagens rett

Fersk kjøtt og suppe

Tradisjon, hverdagsmat eller festmat. Uansett bakgrunn eller anledning; dette er deilig og varmende, og etter vår mening et godt tips en passende helgemiddag. Hva du kan ha i glasset får du også vite.

Fersk kjøtt og suppe

Fremgangsmåte

La kjøttet trekke (ikke koke) 1 ½ - 2 timer i lettsaltet vann med suppekvast. Noen tilsetter også et par klumper hel ingefær. Rens og del grønnsakene. Kok dem i kraft til de er møre.

Rør sammen bollegrøten og la den stå kaldt til den skal brukes. Server suppen rykende varm med grønt dryss. Bollegrøten og kokte grønnsaker på bordet, så gjesten selv kan velge - enten eller.

Kjøttet skjæres pent opp og serveres etter suppen med grønnsakene, kokte poteter og sursøt- eller løksaus laget med kraft og potetvann.

Dette har vært selskapsmaten frem for noe i hele Vestfold. Suppen stelles til på samme vis overalt, selv om grønnsakene kan variere noe. Men melbollene som skal med, finnes det et uttall av oppskrifter på. På Stange lages en bollegrøt. Den tar man direkte i suppen med teskje (uten noen koking først).

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>  
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen