Ferskt kjøtt og suppe

Hva smaker vel bedre på en kald vinterdag en en rykende varm kjøttsuppe?
Redaksjonen
06 Januar 2008 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe

Fremgangsmåte

Kok opp vann og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss over salt og legg i det grønn av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1½ time. Skum godt av fettet med en øse.

Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fin opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - ca 10 minutter.

Mens grønnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen.

Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Server suppen som en forrett med flatbrød ved siden av og eventuelt melboller (se nedenfor).

Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering. Server med løksaus, kokte poteter og grønnsaker fra suppen.

Løksausen:
Kok opp hakket løk og kraft. Rør hvetemelet ut i ½ dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
 

Tips: Enkelte liker å koke melboller i kraften for å drøye suppen. Dette lages ved å piske ett egg sammen med en klype salt og 2 ss vann, spe med hvetemel til du har en tykk blanding.

Ha gjerne litt sukker i deigen hvis du liker sødme på melbollene.

Lag små boller med en teskje og la de trekke i kraften til de flyter opp.

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?

Kanskje en fiskegryte frister deg mer?

Hva med en gryterett med bare grønnsaker?

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag
Dagens rett
Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag

Ishavsrøye er både delikat og lekker i smaken, samt lett å tilberede. Som i denne oppskriften som passer perfekt på alle kvinners festdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid
Dagens rett
Klippfisk-sandwich

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid

Klippfisk er perfekt sommermat, men ikke alle har lyst på bacalao på denne tiden av året. Det finnes imidlertid mange muligheter. Dette smørbrødet er en av de smartere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg
Ukens drink
Coco Loco

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg

Sommerens sprøeste drink er det fordi den lages med tre ulike spritsorter og masse deilig kokossmak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en lekker italienskinspirert festmiddag
Dagens rett
Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag

Ishavsrøye er både delikat og lekker i smaken, samt lett å tilberede. Som i denne oppskriften som passer perfekt på alle kvinners festdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid
Dagens rett
Klippfisk-sandwich

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid

Klippfisk er perfekt sommermat, men ikke alle har lyst på bacalao på denne tiden av året. Det finnes imidlertid mange muligheter. Dette smørbrødet er en av de smartere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli
Dagens rett
Shakshuka

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli

Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg
Ukens drink
Coco Loco

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg

Sommerens sprøeste drink er det fordi den lages med tre ulike spritsorter og masse deilig kokossmak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her