Festens favoritt

Ingen fest uten noe godt i glasset, og hva er vel bedre enn en eggende, fyldig og sterk drink som alle elsker?

Det er virkelig tiden for de gode selskapene med gode venner og kolleger, enten det er det årlige julebordet, vennefest eller du skal feire Thanksgiving . Det blir heller ingen fest uten gode drinker, og denne kan du servere med eller uten alkohol.
 
Det var for noen år siden at jeg ble introdusert for en tradisjonsrik drink som har sine røtter tilbake til 1700-tallet - nemlig eggnog. Denne kremete, fyldige og delikate drinken kommer du ikke utenom i førjulstiden i de engelskspråklige landene, og den aller beste eggnogen lager du så klart selv!
 
Hvilken oppskrift som er den originale er ikke lett å finne ut av når den er mer enn 200 år gammel, og når hver familie har sin egen lille vri.
 
Kanskje du tilsetter litt kanel eller kardemomme til drikken, eller bruker du heller rom eller whisky som base?
 
For å gi eggnogen et lite ekstra kick har vi tilsatt et brennevin vi nordmenn elsker, cognac V.S.O.P. Hvilken cognac som er den beste kan du se her .
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase .

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Eggnog

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk.

Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid).

Tilsett vaniljesukker og cognac og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Smak til om du trenger mer cognac. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten.

Før servering stivpiskes kremfløten og vendes inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt.

Du kan servere denne i en stor bolle som en velkomstdrink, eller hvorfor ikke servere den som en søt avslutning på selskapet.

Flere velkomstdrinker og bowles

Råvarer:

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
 

Ukens drink som e-post er en ny tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen