I dag kan du spise dette med god samvittighet. Her får du vite hvorfor

Festmeny til feitetirsdag

(ivanmateev)

Selv et fiskemåltid fungerer på feitetirsdag

 

Skreimølje på tradisjonelt norsk vis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1.5 kg
fersk skrei/torsk i skiver
1 l
2 dl
0.5 l
stk

Fremgangsmåte

Kok opp rikelig med vann tilsatt salt, ½ dl pr. liter vann. Trekk kjelen av plata og legg i fiskeskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp.

Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i 4-5 minutter. Anrett på et varmt fat.
 
Før leveren kokes må den renses for hinner. Leveren kan kokes hel eller i biter, i lite vann tilsatt 1 ts salt, ½ ts eddik og 4-5 pepperkorn pr.desiliter vann. Kok opp vannet med eddik, salt og krydder. La leveren ligge og trekke i 20 minutter.

Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga. Legg den i kokende vann tilsatt 1 ss salt pr. liter vann. La den trekke i 20 - 40 minutter til rognen er ferdig.

Server fisken med den kokte rogna skåret i skiver, lever, kokte poteter og gulrøtter.

Mange flere oppskrifter med skrei

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen