Finalistene klare til NM for amatørkokk

Finalistene i NM for amatørkokk 2006 er funnet - kom og se den spennende finalen 19. august!

Finn Henning Stokke fra Stavanger og Mathias Disen fra Oslo, er av juryen plukket ut som de to finalistene i årets NM for amatørkokk. Bli med og se den nerveprirrende finalen under Aker Brygge matfestival , lørdag den 19. august klokken 14.
 
Gourmeter i sin beste alder
En brennende lidenskap for mat og utfordringer i kjøkkenet, har fulgt Finn Henning Stokke gjennom en årrekke. Hver måned samler den 65 år gamle medisinske fotografen, barn og barnebarn til et gourmetmåltid hvor nye spennende retter presenteres.
 
- Det er en spennende oppgave å lage et gourmetmåltid med basis i sei, i og med den sterke egensmaken den nydelige fisken har, sier Stokke til Apéritif.
 
Stokkes innsendte oppskrift finner du nedenfor.
 
I finalen venter hard konkurranse fra den 29 år gamle Mathias Disen. Den unge grafiske designeren er levende opptatt av mat og vin, og nye, uvanlige smakskombinasjoner er ikke fremmed på hans kjøkken.

- Jeg synes det er gøy med utfordringer, og tar ofte utgangspunkt i de råvarer jeg har for hånden der og da for å finne de beste smakskombinasjonene, sier Disen.
 
Hans spennende bidrag til konkurransen gir et nytt syn på hva du kan gjøre ut av den herlige seien.
 
Juryens sammensetning:
Juryen består av Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør for Apéritif, Rune Pal fra Brasserie Blanche og Tobias Nygren, Dekanus Restauranthögskolan Grythyttan.
 
Se de lekre oppskriftene til finalistene her:
 
 
Mathias Disen: Hey, hey Sunshine
Les mer om NM for amatørkokk her (klikk).
 
NM for amatørkokk arrangeres av Apéritif i samarbeid med Aker Brygge Matfestival , Eksportutvalget for fisk, Lagostina , Christiania Glasmagasin , Electrolux og Clarion Hotel Royal Christiania.  

Forsiden akkurat nå

Til toppen