Dagens rett

Fiskegrateng

Mors fiskegrateng er som regel best. Det er jo opplest og vedtatt. Dersom du imidlertid må tilberede den selv kan du jo alltids prøve ut dagens oppskrift fra oss i Apéritif. Selvsagt med innbakt drikkeforslag. Hvem vinner - du eller mor?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Fiskegrateng

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 ss
smør/margarin
4 dl
3 stk
litt
muskatblomme

Fremgangsmåte

Fiskegrateng kan lages av rå eller kokt fisk. Rester av kokt fisk er fint å lage fiskegrateng av. All fisk kan brukes til grateng, mest vanlig er ulike typer av hvit fisk.
 
Rens fisken fri for skinn og ben. Lag en tykk saus av smør/margarin, hvetemel og melk. Bruk ev. kokekraft dersom du har kokt fisken. Skal du ha rå fisk i sausen, må sausen være ekstra tykk. Avkjøl sausen litt.
 
Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt og muskatblomme. Muskatblomme er det vanligste krydder i fiskegrateng, du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder. Bland fisken ned i sausen og hell røren i smurt form og dryss litt malt brød/griljermel på toppen. Stek gratengen 40-50 minutter ved 200 grader på nederste rille.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen