Fjerner årsverk

Julaften i fjor fikk Stiklestad hotell fem millioner i ny kapital. Uten pengene hadde driften stoppet opp. Nå fjernes fem årsverk.
Redaksjonen
20 Mai 2009 - 17:00

Underskuddet i 2008 ble på hele 4,8 millioner kroner. Styreleder Tormod Hermansen bekrefter at det har vært store utfordringer ved driften.
 
Store kostnader
- Vi var et nytt hotell inne på kurs og konferansemarkedet. Vi kom inn kort tid før det begynte å gå nedover. Samtidig hadde vi et for høyt kostnadsnivå. Det har vi justert på nå, sier han.
 
Fem årsverk blir nå fjernet.
 
20 årsverk
Fra andre halvår er det 20 årsverk som skal drive hotellet. Kjøkkendriften beskriver han som urasjonell. De har to forskjellige kjøkken på huset. I tillegg ga kjøkkendriften ved Holmen Gård et betydelig underskudd i fjor. Den avtalen har de nå kuttet ut.
 
Hotellet profilerte seg fra starten på lokalprodusert mat. Nå vil det bare bli servert til de som er villige til å betale litt mer for det.
 
Likviditetsproblemer
Hotellet måtte til sine eiere og be om mer kapital i fjor høst da 2007-underskuddet kom. På julaften kom eieren SNK med fem millioner i ny aksjekapital. Ved nyttår var det bare 600 000 igjen av den egenkapitalen. Første halvår har ikke vært bra.
 
- Likviditeten er ikke god. Vi har fått utsettelser på husleiebetalingen til selskapet som eier hotellbygningen. Men det har ikke gått så langt at vi ikke har betalt andre leverandører, sier Hermansen.
 
Han sier hotellet i utgangspunktet var underfinansiert. Ved starten var aksjekapitalen 2,5 millioner kroner.
 
- Vi jobber også nå med å forenkle avtalen med huseieren. Forhåpentligvis vil det gi oss lavere husleie, sier han til t-a.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk
Dagens rett
Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk

Lukten av en saftig biff på grillen får tennene til å løpe i vann, og servert med en frisk sommersalat er dette en perfekt søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her