Fokus på råvarer

For alle som har vært nedover sørlandskysten med båt er Seilmakerfruens kro i Lyngør et kjent navn. Nå har stedet fått ny driver.
Redaksjonen
27 Juni 2008 - 12:00

Ole Bjørn Sundsdal er mannen som har overtatt Seilmakerfruens kro mellom Risør og Tvedestrand.
 
For første gang kan gjestene spise en treretters gourmetmiddag i sjøkanten på Seilmakerfruens kro.
 
Åpnet tidlig
- Vi åpnet veldig tidlig og veldig stille, sier Ole Bjørn Sundsdal, ny driver og kokk.
 
- Vi ville få ting til å rulle før det store trøkket.
 
Nå er sjefen ganske fornøyd med innarbeidede rutiner så langt. Tilsammen er de 10 kolleger på kroa.
 
Alltid fisk
Nytt for gjestene er det at Seilmakerfruen nå tilbyr en tre-retters middag til fast pris.
 
- Rettene vil variere i løpet av sommeren, avhengig av hvilke råvarer vi får tak i, sier Sundsdal.
 
Fisk skal imidlertid alltid få spille hovedrollen, mens forrettene kan veksle.
 
Gravet kveite
I øyeblikket består denne menyen av gravet kveite med tapenade til forrett, breiflabb med bakt fennikel og blomkålkrem som hovedrett, avrundet med sjokoladefondant med syltet ananas og limesorbet.
 
Nytt av året er også en liten bar, som tilbyr et utvalg cocktails og longdrinks.
 
De siste årene har Sundsdal vært kokk i Markveien Mat & Vinhus, og han har også lang fartstid hos Bølgen & Moi i Bergen. Nå skal sommeren altså tilbringes i Lyngør.
 
Foreløpig synes kokken det går litt opp og ned.
 
- Du tjener penger den ene dagen, og neste dag forsvinner de igjen, sier han til Tvedestrandsposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her