For ung til å kjøpe – en mester til å brygge

For ung til å kjøpe – en mester til å brygge

Marius Graff (17) vant nasjonal konkurranse i ølbrygging.

17 år gamle Marius Graff er ikke gammel nok til å kjøpe alkohol, men ølet han lager er blant Norges beste, skriver Nordlys.

Forrige helg vant Tromsø-gutten klassen for flaskeøl i hjemmebryggekonkurransen Bjorleik i Bergen. Konkurransen er en av de tre store som arrangeres i året i regi av Norbrygg - Norsk hjemmebryggeforening

LES OGSÅ: Tysk gulløl til Norge

Graff deltok med sin egenkomponerte variant av et belgisk saissonøl. Det danket ut alle konkurrentene, til tross for bryggemesterens unge alder.

– Det er andre år på rad jeg deltar i denne konkurransen, så det er klart at det er litt stas å vinne, sier Graff, som planlegger å bli ølbrygger. Drømmen er å åpne en bryggeripub i hjembyen, som nå er forlatt av Mack.

LES OGSÅ: Vi er mer glad i det sterke

Interessen for ølbrygging ble vekket naturfagstimene.

– Brått slo det meg at: Oi, det går an å lage alkohol. Så da måtte jeg forsøke meg på det, sier han. Og 17-åringen har avdekket et smutthull i loven:

– Det står at man ikke kan kjøpe, selge eller bli gitt øl så lenge man er under 18 år. Men det står ingenting om at man ikke kan tilvirke alkohol selv, forklarer han.

Neste mål for den ivrige ølhunden er neste års NM.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen