Matkurs og vinkurs

Vinkurs 2. mai i Oslo

Forbered deg til en etterlengtet 17. mai-feiring med en smaking av de beste champagner

Forbered deg til en etterlengtet 17. mai-feiring med en smaking av de beste champagner

Etter flere år ser vi endelig frem til en ordentlig 17. mai-feiring! Vi inviterer derfor til en storslagen smaking med det ettertraktede champagnehuset Maison Leclerc Briant.
16 Februar 2022 - 14:15

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

I en av verdens prestisjefylte vinregioner, Champagne, finner vi det som i dag anses som en av de mest spennende produsentene – Maison Leclerc Briant. Her lages champagner som er særdeles delikate og vinøse, med flott fruktighet og en tydelig mineralsk stil.
Det at de får til dette er mye takket være deres årelange bærekraftige tilnærming. Leclerc Briant begynte nemlig allerede på 1940-tallet å jobbe helt uten bruk av kjemikalier både i vinmarkene og i kjelleren, og på 50-tallet var vinhuset blant de aller første champagneprodusentene som la om til biodynamisk praksis. Dette gjorde dem til pionerer og ett etter ett fulgte andre champagnehus etter.

Leclerc Briant Vinmark
En av Leclerc Briants mange vinmarker


I år er det 150 år siden Lucien Leclerc grunnla huset, og dermed er det stor grunn til å feire. Dagens Maison Leclerc Briant oppsto dog først 2 generasjoner senere som et champagnens kjærlighetsbarn da Bertrand Leclerc og Jaqueline Briant giftet seg i 1955.
Etter lang tid med stødig drift så husets fremtid plutselig usikker ut da Pascal Leclerc gikk bort i 2010, men heldigvis kom nye eiere og ny kjellermester inn i bildet og huset opplevde en renessanse. Året 2022 er dermed et ekstra stort merkeår, da det også er 10 år siden produsentens gjenoppstandelse i en ny æra. I dag drives huset av Frederic Zemeitt og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne.

Se hva Apéritif mener om Leclerc Briants viner

Gjennom alle disse fasene og årene har Leclerc Briant holdt på sin høye kvalitet og produsert viner som er elegante, friske, komplekse, og ikke minst matvennlige. Denne kvelden skal vi smake på blant annet Leclerc Briant Brut Réserve som imponerer med sin kompleksitet og fruktighet, og elegante, lagringsdyktige Leclerc Briant Millesime Extra Brut. Det vil også bli servert en liten overraskelse, så her er det bare å glede seg.

Dette er den perfekte anledning til å oppleve produsenten på nært hold, finne de rette vinene til årets store dager som vi omsider får lov til å feire med brask og bram, og attpåtil få mye kunnskap på kjøpet.

Leclerc Briant driver biodynamisk håndverk
Vinliste Leclerc Britant
Kveldens viner. Endringer kan forekomme. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her