Forførende kurver

Straks er juni her, med sommer og sol og kanskje spontane turer ut i naturen. Om dere så ikke kommer lenger enn til nærmeste blomstereng, skal det ikke stå på matfølget. Fyll kurven med godsaker og kom deg ut!
Redaksjonen
30 Mai 2005 - 16:08

Mye kan selvfølgelig kjøpes ferdig fra butikken, men har du tid smaker det ekstra godt med noe hjemmelaget. Lag noe spennende som er enkelt å frakte med. Kan vi friste med følgende godbiter til picnickurven?

Fylt Ciabatta

Fylt Ciabatta

Fremgangsmåte

Lag først en vinaigrette der du blander oljen, hvitvinseddiken og urtene, disse finkuttes. Smak den til med salt og pepper.

Skjær ciabatta brødet i to og legg hvitløkssmøret oppå. Gratiner dette så under en salamander eller i en stekeovn høyt oppe.

Finkutt olivenen og champignonen, bland dem med løken, "bind" dette så sammen med vinaigretten.

Ta ut ciabatta-brødene og fordel den ovennevnte blandingen oppå brødene, du kan servere den med litt revet lollo-salat, det er en smakssak.

Her har du flere oppskrifter på deilige ciabattaer

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ostemuffins

Fremgangsmåte

I stekeovnen:160 °C, ca. 25 minutter

Bland alle ingrediensene i en bolle, enten med visp for hånd eller forsiktig med mikser. Fordel deigen i former, ca. ¾ fulle. Stekes på plate i nederste del av ovnen. Spises lune eller kalde. Skjær gjerne et snitt over muffinsen og legg i litt salat og salami eller annet ønsket pålegg.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Ost-skinkemuffins

Fremgangsmåte

I stekeovnen: 160 °C, ca. 25 minutter

Bland alle ingrediensene i en egnet bolle, bruk gjerne en mikser. Fordel deigen i formene, ¾ fulle. Sett formene på stekebrett og stek muffinsen i nederste del av ovnen. Spis muffinsen lune eller kalde.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Pitabrød med rekefyll

Pitabrød med rekefyll

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fylt bagel

Fylt bagel
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tortilla med hot kylling

Tortilla med hot kylling
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Småfranske med skinke og ost

Fremgangsmåte

Del brødet i to og ha på smør. Legg på salatblad. Legg to og to skinkeskiver sammen. Bland rømme, ananas og ost og fordel det på skinken. Rull skinken sammen med fyllet i og hold rullene sammen med paprikaringene. Legg skinkerullene på salaten, og legg over brødet.

Wraps for enhver smak

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her